«Αλώβητη» καιρικά η Κρήτη – Περιορισμένη αστάθεια τη Δευτέρα και την Τρίτη

Κρήτη
«Αλώβητη» καιρικά η Κρήτη – Περιορισμένη αστάθεια τη Δευτέρα και την Τρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι προβλέπεται για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Με περιορισμένες βροχοπτώσεις κυρίως στην ενδοχώρα επηρεάστηκε η Κρήτη από τα φαινόμενα που εκδηλώνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα η αστάθεια θα διατηρηθεί τις πρώτες μέρες της εβδομάδας ενώ από την Τετάρτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται με καλοκαιρία, άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθενημένους ανέμους.

Καλοκαιρινό διατηρήθηκε το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη την ώρα που σε άλλες περιοχές της χώρας εκδηλώνονταν βροχές ,καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Μόνο σε ορεινές περιοχές κυρίως στα δυτικά εμφανίσθηκαν νεφώσεις και εκδηλώθηκαν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Η αστάθεια που παρατηρήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει ενίσχυση των νεφώσεων και τοπικές βροχές από αύριο και κυρίως το μεσημέρι της Τρίτης.

Από την Τετάρτη και μετά πάντως προβλέπεται καιρός καλοκαιρινός, οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι ενώ από την Πέμπτη το σκηνικό διαμορφώνεται άκρως καλοκαιρινό.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προβλέπεται να επικρατήσουν συνθήκες που θα ευνοήσουν τις αποδράσεις των Κρητικών σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News