«Ορθόδοξος Λόγος»: Γάμος και Οικογένεια

Κρήτη
«Ορθόδοξος Λόγος»: Γάμος και Οικογένεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπομπή θα προβληθεί στις 4.30 το απόγευμα της Κυριακής

Ο γάμος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή δύο ανθρώπων που τον αποφασίζουν. Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι "το Μυστήριο τούτο μέγα εστί". Για τον λόγο αυτόν, η Εκκλησία ευλόγησε τον γάμο με ειδική ακολουθία και αποτελεί ένα από τα επτά μυστήρια αυτής.

Στις ημέρες μας παρατηρείται το φαινόμενο της μείωσης του ποσοστού των ζευγαριών που ενώνονται με το γάμο, καθώς και της αύξησης του ποσοστού εκείνων που συμβιώνουν χωρίς γάμο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως είναι τα πολλά και ποικίλα οικονομικά προβλήματα (π.χ. ανεργία, μετανάστευση), η αλλαγή των προτύπων ζωής, ο διαρκής αγώνας για απόκτηση αγαθών και επαγγελματική επιτυχία, καθώς και άλλα. Όμως, αυτός ο τρόπος ζωής οδηγεί τους ανθρώπους σε μοναξιά και δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους νέους, σε αντίθεση με το αίσθημα πληρότητας και ασφαλείας που δημιουργεί ο γάμος και η οικογένεια.

Με το μυστήριο του γάμου, το ανδρόγυνο έχοντας λάβει ως εφόδιο την ευλογία του Θεού, προχωράει μαζί στη ζωή, ενώ παράλληλα προχωρά και στην αγάπη, την ταπείνωση, την υπομονή, το μοίρασμα, τη θυσιαστικότητα. Ωστόσο, συχνά τίθενται διάφορα ερωτήματα σε σχέση με τον γάμο. Αυτά εντοπίζονται στα προβλήματα της καθημερινότητας, την κοινωνική διάσταση του γάμου, τη δυσκολία στη λήψης της απόφασης αυτής από το ζευγάρι, καθώς και σε θέματα οικονομικής, κοινωνικής αλλά και προσωπικής φύσης που ανακύπτουν, είτε κατά την περίοδο προ του γάμου, είτε μετά από αυτόν.

Το θέμα του γάμου και της οικογένειας συζητείται στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗTV «Ορθόδοξος Λόγος», ζωντανά, την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 16 : 30 πάντοτε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News