Αγωνιούν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Κρήτη για την… απουσία Βρετανών επισκεπτών

Κρήτη
Αγωνιούν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Κρήτη για την… απουσία Βρετανών επισκεπτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες έχουν ακυρώσει όλα τα τουριστικά για Κρήτη μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου

Αγωνιούν οι επαγγελματίες του τουρισμού για το τι μέλλει γενέσθαι με την τουριστική σεζόν.

Το γεγονός πως η χώρα παραμένει στις πορτοκαλί λίστες της Βρετανίας έχει δημιουργήσει ντόμινο προβλημάτων με τους επαγγελματίες των τουριστικών περιοχών και κυρίως των Μαλίων να τονίζουν  πως κρίνεται η επιβίωσή τους.

Πολιτικά παιχνίδια της Βρετανικής κυβέρνησης με την ΕΕ βλέπουν πίσω από τις αποφάσεις της Βρετανίας οι επιχειρηματίες που ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν πιστοί στο στόχο που δεν είναι άλλος από το να μειωθεί το ιικό φορτίο της χώρας και να σταλεί το μήνυμα σε όλη την υφήλιο πως η Ελλάδα, εκτός από μαγευτικός είναι κι ένας ασφαλής προορισμός.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι τουριστικές περιοχές της Κρήτης που καρδιοχτυπούν περιμένοντας την αναθεωρημένη επιδημιολογική της λίστα στην οποία η χώρα πρέπει να είναι πράσινη.

Μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες έχουν ακυρώσει όλα τα τουριστικά πακέτα που είχαν προορισμό την Κρήτη μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου με τους επαγγελματίες να βλέπουν τον προγραμματισμό τους να τινάζεται στον αέρα.

Η Βρετανία, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τους Γερμανούς για τον τουρισμό της χώρας μας. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το 2019 3,5 εκατομμύρια Βρετανοί είχαν έρθει στη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες με τα έσοδα από αυτή την αγορά να αγγίζουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι οι βρετανοί που δεν πτοούνται από τα μοριακά τεστ και τη 10ήμερη καραντίνα αφού όπως λένε η ομορφιές του νησιού αποζημιώνουν!

Παράθυρο αισιοδοξίας πάντως αφήνει η νέα, αναθεωρημένη, ταξιδιωτική του οδηγία, του Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου που συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν προς την Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων, αλλά εξαιρουμένων των Καναρίων Νήσων,.

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως ανοίγει το δρόμο για την Ελλάδα με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας, Kate Smith, να συμφωνεί πως η Ελλάδα σύντομα θα γίνει “πράσινη”.

Το βίντεο προβλήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV την Τετάρτη 9 Ιουνίου:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News