Κρήτη

Ζητούν άμεσο άνοιγμα των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης

Αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης νόμου Ηρακλείου «Πλάτων»:

Το άμεσο άνοιγμα των φροντιστηρίων, ζητούν τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης νόμου Ηρακλείου «Πλάτων».

«Τα Φροντιστήρια θα ανοίξουν το αμέσως προσεχές διάστημα, αίτημα όλων των εργαζομένων, των μαθητών και των γονιών των Φροντιστηρίων μας. Διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας και θα προασπίσουμε τη λειτουργία των μονάδων μας και την επαγγελματική μας υπόσταση με κάθε τρόπο, « αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί

«Τα Φροντιστήρια εδώ και 2 χρόνια κατάφεραν να κρατήσουν την εκπαίδευση “όρθια” πανελλαδικά.

Παρείχαν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές της χώρας να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, έχοντας αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια.

Από τις 6 Νοεμβρίου κι έπειτα παραμένουμε ανελλιπώς κλειστά, έχοντας συμπληρώσει 8 ολόκληρους μήνες… Την ίδια στιγμή όλες σχεδόν οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει ή έχει έστω προαναγγελθεί η ημέρα επαναλειτουργίας τους.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως το να παραμένουν τα Φροντιστήρια κλειστά συνιστά μια απόφαση παράλογη αλλά παράλληλα και εμμονική.

  • Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες σ ‘όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας έδειξαν πλήρη σεβασμό στα μέτρα που επιβάλλονταν εφαρμόζοντας υποδειγματικά όλους τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας.

Ειδικά στο νομό μας δεν παρουσιάστηκε ποτέ κρούσμα σε καμιά Φροντιστηριακή μονάδα πράγμα που επιβεβαιώνει ότι δεν αποτελούν χώρους υπέρ μετάδοσης του ιού.

  • Τηρήσαμε ως οφείλαμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και στο κράτος (ασφαλιστικά ταμεία-φορολογικές εισφορές) αποφεύγοντας μετά από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης τις αναστολές εργασίας.
  • Αγωνιζόμαστε ώστε να επικρατήσει η νομιμότητα έναντι της εκπαιδευτικής παραοικονομίας (μαύρα ιδιαίτερα με παντελή έλλειψη υγειονομικών κανόνων)

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα πως θα πρυτανεύσει η λογική και τα Φροντιστήρια θα ανοίξουν το αμέσως προσεχές διάστημα, αίτημα όλων των εργαζομένων, των μαθητών και των γονιών των Φροντιστηρίων μας)

Διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας και θα προασπίσουμε τη λειτουργία των μονάδων μας και την επαγγελματική μας υπόσταση με κάθε τρόπο.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Ι.Φ.Μ.Ε.Ν.Η.  - Ο Πρόεδρος Μανόλης Καζαντζάκης».

Φωτογραφία: unsplash

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια