Σεισμοί στην Κρήτη: Καθησυχαστικός ο Ευθύμης Λέκκας για τη σεισμική ακολουθία

Κρήτη
Σεισμοί στην Κρήτη: Καθησυχαστικός ο Ευθύμης Λέκκας για τη σεισμική ακολουθία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι εκτιμά ο κ.Λέκκας μετά τον νέο σεισμό των 3,9 Ρίχτερ το πρωί της Τετάρτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:36 το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο, 21 χλμ. ΝΑ του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος 14,8 χιλιομέτρων όπως έγινε γνωστό από το Ευρωσογειακό Ινστιτούτο.  Είχαν προηγηθεί τέσσερεις μικρότερες δονήσεις το απόγευμα της Τρίτης. 

«Δεν είναι ασυνήθιστη μία τέτοια ακολουθία. Σύντομα θα εκτονωθεί» είπε στο ράδιο 98.4 ο Καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας. Κατά τον ίδιο τα 4,2 ρίχτερ των προηγούμενων ημερών ήταν η εντονότερη σεισμική δόνηση. 

Για τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας: «Είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται στην κεντρική Κρήτη, νότια του Ηρακλείου το οποίο εξελίσσεται το οποίο περιλαμβάνει ουσιαστικά σεισμούς μικρού μεγέθους και οι οποίοι γίνονται αισθητοί στην περιοχή του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών δεδομένου ότι είναι σε κοντινή εστιακή απόσταση. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο και κάποιος λόγος ανησυχίας. Δεν έχουν σχέση με τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή , νότια της Κρήτης , στο Αρκαλοχώρι, νότια. Αυτοί οι σεισμοί εντοπίζονται σε μια ευθεία γραμμή η οποία εντοπίζεται από βόρεια του Αρκαλοχωρίου μέχρι την Άνω Βιάννο. Κάπου εκεί εντοπίζεται η ακολουθία, χωρίς να εντοπίζεται κάτι ιδιαίτερο και κάποιος λόγος ανησυχίας».

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News