Κρήτη

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος: Μείωση πυροσβεστών και «ξεσπίτωμα» συναδέλφων

Κραυγή αγωνίας για τη μείωση προσωπικού

Για αποδυνάμωση των υπηρεσιών λόγω της έλλειψης προσωπικού κάνει λόγο η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κρήτης η οποία υποστηρίζει με την κατανομή στην Κρήτη, μειώθηκαν κατά 7 οι θέσεις.

Σε επιστολή τους αναφέρουν:

Με την παρούσα επιστολή επισημαίνεται η εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον με την μείωση των εργαζομένων πυροσβεστών στην Κρήτη, μετά την κατανομή των είκοσι πέντε (25) κενών θέσεων έναντι των τριάντα δύο (32) επιτυχόντων νέων Ανθυποπυραγών, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο, κατά επτά (7) τη δύναμη.

Δεδομένου ότι η στελέχωση των νεοσύστατων ΔΙΠΥΝ σε Ρέθυμνο και Λασίθι με το υφιστάμενο προσωπικό των τοπικών υπηρεσιών, αφενός μεν δίχως την πρόσληψη νέων πυροσβεστικών υπαλλήλων ,αφετέρου δε χωρίς το άνοιγμα νέων κενών οργανικών θέσεων, έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των εν λόγω υπηρεσιών λόγω της έλλειψης προσωπικού. Γενικότερα, σε καθημερινή βάση διαπιστώνεται ότι η λίστα των προβλημάτων μακραίνει, δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές των πυροσβεστών. Δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους τα οργανικά κενά που ανακοινώθηκαν είναι τόσο λίγα, τουλάχιστον ούτε καν σε ίσο αριθμό όσο των επιτυχόντων νέων Ανθυποπυραγών!

Επιπροσθέτως,  σύμφωνα με το άρθρο 114 παρ. 4 του Ν.4662, οι εξερχόμενοι Ανθυποπυραγοί από το ειδικό τμήμα της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις του βαθμού του πυρονόμου και ταυτόχρονα δεν προβλέπονται κενές θέσεις Ανθυποπυραγών της ανωτέρω σχολής στον πίνακα της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κρήτης, όλων των ΔΙΠΥΝ της Κρήτης και της 3ης ΕΜΑΚ, ενώ πολλοί από τους υπηρετούντες συναδέλφους στις εν λόγω υπηρεσίες θα υποχρεωθούν να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες εκτός νομού.

Συνεκτιμώντας λοιπόν   το "ξεσπίτωμα" του συναδέλφου πυροσβέστη, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας αλλά και λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που υφίσταται η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, σας καλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αίτημά μας λαμβάνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

                                                                                          

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια