Τέσσερις σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» το Ηράκλειο

Κρήτη
Τέσσερις σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι τέσσερις δονήσεις σημειώθηκαν νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχαν επίκεντρο της περιοχή της Άρβης

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός των 4,3 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και πιο συγκεκριμένα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αργά το απόγευμα της Τρίτης, σημειώθηκαν τέσσερις σεισμικές δονήσεις, οι οποίες είχαν επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη είχε ένταση 2.7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 21 χιλιόμετρα Δυτικά - Βορειοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν 3.2 της κλίμακας Ρίχτερ και ήταν 19 χλμ. Δυτικά - Βορειοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα και η τρίτη σεισμική δόνηση ήταν επίσης εντάσεως 3.2 της κλίμακας Ρίχτερ, 21 χιλιόμετρα Δυτικά - Βορειοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν επίσης 5 χιλιόμετρα.

Λίγο αργότερα - στην ίδια περιοχή - σημειώθηκε και τέταρτος σεισμός, ο οποίος ήταν έντασης 2.3 της κλίμακας Ρίχτερ. Πιο συγκεκριμένα είχε επίκεντρο 24 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Άρβης και το εστιακό του βάθος ήταν 10,3 χιλιόμετρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News