Θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη - Τρεις νεκροί σε διάστημα λίγων ημερών

Κρήτη
Θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη - Τρεις νεκροί σε διάστημα λίγων ημερών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα με τους συνανθρώπους μας που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο οδικό δίκτυο της Κρήτης

Χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα στο νησί μας, το οποίο έμελλε να στοιχίσει τη ζωή σε έναν 55χρονο συντοπίτη μας.

Το εν λόγω τροχαίο έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του άτυχου 55χρονου φέρεται να ήταν ακαριαίος.

Μετά το τελευταίο τροχαίο δυστύχημα, υπάρχει αυξημένος προβληματισμός αναφορικά με την ανοδική πορεία που καταγράφεται στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο νησί μας το τελευταίο διάστημα. Εξάλλου, ερωτήματα προκύπτουν και για το κατά πόσο τηρείται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω της COVID-19 κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το τροχαίο κατά το οποίο κόπηκε το νήμα της ζωής του 55χρονου με καταγωγή από τα Χανιά σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Δευτέρα, επί της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι χθες συνθήκες, ο 55χρονος έχασε τον έλεγχο του αγροτικού οχήματος που οδηγούσε και προσέκρουσε με σφοδρότητα στις προστατευτικές μπάρες. Ο άτυχος άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Από τα τέλη Μαΐου άλλα δύο θανατηφόρα στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη Μαΐου μέχρι σήμερα σημειώθηκαν στην Κρήτη άλλα δύο θανατηφόρα τροχαία.

Αμφότερα έλαβαν χώρα σε περιοχές της Ανατολικής Κρήτης και συγκεκριμένα στο Λασίθι. Την Παρασκευή 28 Μαΐου είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη με τη μοτοσυκλέτα του, ο 43χρονος Γ.Β.

Το εν λόγω τροχαίο σημειώθηκε στην Ιεράπετρα. Η κατάσταση της υγείας του 43χρονου άνδρα είχε χαρακτηριστεί ιδιαίτερα κρίσιμη από την πρώτη στιγμή. Έτσι, ο τραυματίας διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ο δικυκλιστής εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να τον σώσουν. Ωστόσο, ο 43χρονος δεν τα κατάφερε και το μεσημέρι της επόμενης ημέρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Μερικά 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 31 Μαΐου είχε σημειωθεί ένα ακόμη δυστύχημα στο Λασίθι και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τζερμιάδου, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας δικυκλιστής αλλοδαπής εθνικότητας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άτυχος άνδρας φέρεται να βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθεί από φορτηγάκι. Δυστυχώς, ο άτυχος δικυκλιστής φέρεται να βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον περασμένο Μάρτιο καταγράφηκε μεγάλη αύξηση στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, σε πανελλαδικό επίπεδο. Ειδικότερα, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 23,7%, καθώς τον Μάρτιο του 2021 έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν συνολικά 641 άνθρωποι. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., στα τροχαία αυτά καταγράφηκαν 36 νεκροί (αύξηση 38,5%) και 28 βαριά τραυματίες (αύξηση 19,7%).

Ποια απαγόρευση;

Με αφορμή πάντως, το νέο τροχαίο δυστύχημα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων κ. Σταύρος Πολέντας ζήτησε αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους της Κρήτης, κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Σεβόμενος την προσφορά των αστυνομικών στην κοινωνία, έχω να πω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνεται μια παντελής έλλειψη αστυνόμευσης στους δρόμους. Διερωτώμαι αν θα κυκλοφορούσαν οχήματα πρώτες πρωινές ώρες, αν η παρουσία της Αστυνομίας ήταν αυτή που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη “Ν.Κ.” ο κ. Πολέντας, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει την έλλειψη σωστής οδηγικής νοοτροπίας ουκ ολίγων συντοπιτών μας.

«Τα βαριά οχήματα δεν προσφέρουν απαραίτητα και απόλυτη ασφάλεια. Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει από την πορεία του ένα αγροτικό, ο οδηγός του οποίου θα αναπτύξει ταχύτητα. Αν το καταλάβουμε αυτό οι οδηγοί, θα αλλάξουμε τρόπο συμπεριφοράς», τόνισε με νόημα ο κ. Πολέντας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων χαρακτήρισε απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την αύξηση που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

«Με ποια λογική έχουμε αύξηση αυτό το διάστημα, όταν η κυκλοφορία μετά τις 12:30 π.μ. απαγορεύεται; Θα πρέπει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης να ενεργοποιήσει τα στελέχη της, ώστε να διενεργούνται ουσιαστικοί έλεγχοι, κυρίως στατικοί, που σήμερα είναι ανύπαρκτοι», πρόσθεσε ο κ. Πολέντας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News