Οδυνηρή πραγματικότητα για τις δομές πρόνοιας – Η λειτουργία τους βασίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων

Κρήτη
Οδυνηρή πραγματικότητα για τις δομές πρόνοιας – Η λειτουργία τους βασίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση λένε οι εργαζόμενοι - Τι απαντά η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Αντιμέτωπες με μια οδυνηρή πραγματικότητα είναι οι δομές πρόνοιας στη Κρήτη. Εν μέσω πανδημίας - που δημιουργεί επιπλέον  φόρτο- βλέπουν μέρα με τη μέρα τις ελλείψεις σε προσωπικό να δυσχεραίνουν το ήδη δύσκολο έργο τους

Δεκάδες είναι οι κενές θέσεις σε νευραλγικούς τομείς που θέτουν σε κίνδυνο την αποτελεσματική λειτουργεία των δομών αυτών με τους εργαζόμενους να υπερβάλουν πραγματικά εαυτόν προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας. Την ώρα που το οργανόγραμμα προέβλεπε 44 μόνιμες θέσεις εργασίας οι μόνιμοι εργαζόμενοι μόλις και μετά βίας αγγίζουν τους 20 και μαζί με τις επικουρικές και άλλες συμβάσεις προσπαθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 28 ωφελούμενους και μάλιστα σε 3 βάρδιες αφού η λειτουργία του κέντρου είναι 24ωρη.

Το ζήτημα έφτασε και στη Βουλή με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη  να μεταφέρει την αγωνία τόσο των εργαζόμενων όσο και των ωφελούμενων.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου απαντώντας – αναφερόμενη στους συμβασιούχους – στάθηκε στο ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο. 

Πάντως Την περασμένη Παρασκευή, συμβασιούχοι στις 8 δομές που αποτελούν το Κέντρο  Κοινωνικής πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου θα παραμείνουν στις θέσεις τους τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο δίνοντας στις δομές μια σπουδαία ανάσα και στη πολιτεία την ευκαιρία να σκύψει πραγματικά πάνω από τα προβλήματα της Πρόνοιας στη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News