Self tests: Τέλος «εποχής» - 19 Ιουνίου σταματάει η δωρεάν διάθεση τους από τα φαρμακεία

Κρήτη
Self tests: Τέλος «εποχής» - 19 Ιουνίου σταματάει η δωρεάν διάθεση τους από τα φαρμακεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση αυτή οφείλεται στα αποθέματα καθώς και στον φόρτο εργασίας των φαρμακοποιών

Τέλος «εποχής» για τα self test, καθώς στις 19 Ιουνίου σταματάει η δωρεάν διάθεση τους από τα φαρμακεία, όπως επιβεβαίωσε ο Γιάννης Τσικανδηλάκης ο οποίος αναφέρθηκε και στον φόρτο εργασίας.

Η ολιγοήμερη παράταση μέχρι και τις 19 Ιουνίου για την δωρεάν διάθεση των self test στα φαρμακεία, αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων, με την παράλληλη διάθεση τους στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

Η απόφαση αυτή οφείλεται και στα αποθέματα σε self test, με τον Γιάννη Τσικανδηλάκη να περιγράφει και τις αντοχές αρκετών φαρμακοποιών που εξαντλούνται λόγω του φόρτου εργασίας. 

Εν τωμεταξύ, προβληματισμός επικρατεί για τις αρκετές περιπτώσεις ψευδώς θετικών self test, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν διαμορφώσει φαρμακοποιοί και σε τοπικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία που είχε υπογράψει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το υπουργείο Υγείας έληξε χθες.

Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο θα διατεθούν 3 self test για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα έως και το Σάββατο 19 του μηνός θα διατεθούν 3 self test για την εκπαιδευτική κοινότητα.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News