Μ. Θεμιστοκλέους: 10 Ιουνίου «ανοίγουν» τα ραντεβού για τους 25-29, με όλα τα εμβόλια

Κρήτη
Μ. Θεμιστοκλέους: 10 Ιουνίου «ανοίγουν» τα ραντεβού για τους 25-29, με όλα τα εμβόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη πληρότητα για τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία πως ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί 80.000 εμβολιασμοί ενώ μέχρι το τέλος της ημέρες θα ξεπεραστούν οι 105.000 οι εμβολιασμοί.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί 6.225.000 δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων 4.000.000 αφορούν την πρώτη δόση, ποσοστό 38.1% και 2.350.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 22.4%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε πως υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα των ραντεβού για εμβόλιο με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. καθώς γίνονται «ανάρπαστα», και σε αρκετές περιοχές όπως και στην Αττική η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Με τα τρία αυτά εμβόλια θα ανοίξουν επιπλέον ραντεβού τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι δικαιούχοι.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι στις περισσότερες περιοχές εξελίσσεται πολύ καλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 71% όσων είναι άνω των 60 ετών, ενώ ήδη έχουν κλείσει ραντεβού το 74,3%.

Ο στόχος μας είναι να έχει επιτευχθεί τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού και εκτιμούμε ότι θα το επιτύχουμε, τόνισε απόψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εκτίμησε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του πληθυσμού και θα έχει επιτευχθεί ο στόχος αυτός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο ίδιος φάνηκε σίγουρος ότι το καλοκαίρι δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για να μειωθούν τα ραντεβού προς εμβολιασμό, επισημαίνοντας πως «ό,τι ραντεβού ανεβαίνει στην πλατφόρμα εξαφανίζεται μέσα σε ώρες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα προνόμια όσων εμβολιάζονται και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει» και όταν θα υπάρξει πλήρης επάρκεια εμβολίων θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ο ίδιος τόνισε ότι με το πράσινο πιστοποιητικό μπορούν κάποιοι να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες όταν έχουν πλήρως εμβολιαστεί χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τεστ.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News