Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στην ΚΡΗΤΗ TV - «Θα γίνει ένα μεγάλο γλέντι που μας αξίζει»

Κρήτη
Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στην ΚΡΗΤΗ TV - «Θα γίνει ένα μεγάλο γλέντι που μας αξίζει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κατεβαίνουμε στην Κρήτη για να να σχεδιάσουμε για το μέλλον»

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κρήτη, θα βρεθεί την Κυριακή η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, που θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη σε Σφακιά και Χανιά. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κ. Αγγελοπούλου θα δώσει, μεταξύ άλλων, το “παρών” σε επετειακές εκδηλώσεις μνήμης, ενώ παράλληλα θα έχει συναντήσεις με επίκεντρο το αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, και τα έργα που προωθούνται, σε συνεργασία της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” µε το υπουργείο Εσωτερικών.

Για τον σκοπό της επίσκεψής της η πρόεδρος του “Ελλάδα 2021” μίλησε  το βράδυ της Παρασκευής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ ΤV” και τον Μάνο Δασκαλάκη, δίνοντας το στίγμα των δράσεων που έχουν ληφθεί τον τελευταίο χρόνο, όλες με αναπτυξιακό πρόσημο. «Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη! Κατεβαίνουμε στην Κρήτη όχι μόνο για να τιμήσουμε τον τόπο, την ιστορία και τους ανθρώπους του, αλλά για να δημιουργήσουμε και να σχεδιάσουμε για το μέλλον. Να δημιουργήσουμε τα θεμέλια για το αύριο. Να δούμε πώς εξελίσσονται όλες αυτές οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για χρηματοδότηση στο “Αντώνης Τρίτσης”. Τις προτάσεις που μας έχει κάνει η κοινωνία, οι Δήμοι, οι άνθρωποι. Προτάσεις για τις οποίες η Κρήτη έχει ξεπεράσει τα όρια. Και το λέω αυτό με καλό σκοπό. Ο στόχος μας είναι, όταν τελειώσουν οι εορτασμοί, να μείνουν πράγματα για τις κοινωνίες. Να αλλάξουν οι πόλεις, οι γειτονιές, τα μουσεία. Να αλλάξουμε επίπεδο. Να πούμε στους τουρίστες “ελάτε εδώ, να δείτε τις σας έχουμε ετοιμάσει”».

Μιλώντας για τις μεγάλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, και στην Κρήτη, στις 24 και 25 Ιουλίου αλλά και στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη μάς προσκάλεσε όλους σε ένα μεγάλο γλέντι. «Θα γλεντήσουμε, θα γιορτάσουμε, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε. Θα συμμετέχουν από παραδοσιακά συγκροτήματα, ράπερ, μπουζούκια, το Λύκειο Ελληνίδων μέχρι και φιλαρμονικές. Θα γίνει ένα μεγάλο γλέντι που μας αξίζει. Είμαστε ένα χρόνο κλεισμένοι μέσα και τώρα είναι καιρός να ξαναζήσουμε τη ζωή».

Να σημειωθεί πως ιδιαίτερη στιγμή στη διήμερη περιοδεία της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη θα αποτελέσει η τελετή ανακήρυξής της (την Κυριακή το μεσημέρι) σε επίτιμη δημότισσα Σφακίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News