Κρήτη

«Ορθόδοξος Λόγος»: Ο Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ

Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή 06 Ιουνίου : 16:30'-17:20'

Ο Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ κοιμήθηκε το 1993 στις 11 Ιουλίου, γεννήθηκε το 1896 στις 22 Σεπτεμβρίου και αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο τον Νοέμβριο του 2019.

 Ένα μήνα νωρίτερα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ενώπιον της Σύναξης της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους ανακοίνωσε δημοσίως την πρόθεση της Μητρός Εκκλησίας για την αγιοκατάταξη του Αγίου Σωφρονίου.

Ο Άγιος Σωφρόνιος ήταν Ρώσος ιερομόναχος. Γεννήθηκε στη Μόσχα και είχε οχτώ αδέρφια. Σε ηλικία 29 ετών στράφηκε στην Ορθόδοξη Θεολογία και εντάχθηκε στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο στο Παρίσι.

Το 1925 εγκαταστάθηκε στη Ρωσική Μονή του Αγίου Όρους με σκοπό να μονάσει, ενώ το 1938 αναλώθηκε σε πολύ αυστηρή άσκηση στα Καρούλια του Αγίου Όρους. Το 1929 γνώρισε τον άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη, ο οποίος έγινε ο πνευματικός καθοδηγητής του.

Το 1963 εγκατέλειψε το Άγιον Όρος και έχτισε μοναστήρι αφιερωμένο στον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο στο Έσσεξ της Αγγλίας και ίδρυσε χριστιανική αδελφότητα. Στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου έμεινε μέχρι τον θάνατο του.

Ποιος ήταν ο Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ; Γιατί η Εκκλησία μας τον ανακήρυξε Άγιο και τι σημαίνει για την Εκκλησία μας να έχει και σήμερα Αγίους; Αυτά τα ζητήματα θα συζητήσει η εκπομπή της ΚΡΗΤΗTV «Ορθόδοξος Λόγος», ζωντανά, στις 16 : 30 πάντοτε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια