Κρήτη

Στη «μάχη» & το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Κρήτη - Εντός του Ιουνίου εμβολιασμοί κατ’ οίκον

Επανέρχεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Κρήτη - Εντός του Ιουνίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός κατ' οίκον

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «έρθει» το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Κρήτη, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ' οίκον. 

Ειδικότερα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3 ο κ. Θεμιστοκλέους, «Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου»,  μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας, ενώ πρωταθλητές στον εμβολιασμό αναδεικνύονται οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι ακόμη και στις ομάδες που άνοιξαν πρόσφατα η συμμετοχή πάει πολύ καλά.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των νέων 18 έως 29 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο φάσεις και εκτίμησε ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει η ομάδα 25-29 ετών με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται την επόμενη βδομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό παιδιών, ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, αλλά ηλικίας 12- 15 ετών. Πρόσθεσε ότι όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το πράσινο φως τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια