Μαμουλάκης: «Καμία δράση για γυναικεία επιχειρηματικότητα»

Κρήτη
Μαμουλάκης: «Καμία δράση για γυναικεία επιχειρηματικότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση Χάρη Μαμουλάκη με τη συνυπογραφή του Αλέξη Χαρίτση και 43 ακόμα Βουλευτών, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Την ανυπαρξία δράσεων ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και την απουσία σχετικής βούλησης από την πλευρά της Κυβέρνησης της ΝΔ, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Αλέξη Χαρίτση και 43 ακόμα Βουλευτών.

 «Το όραμα που η κάθε παράταξη έχει για τη νέα γενιά αποτυπώνεται στις πολιτικές της επιλογές και όχι στα συνθήματα των επικοινωνιολόγων της» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας «Η  προσέγγιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε όχι μόνο με την επιλογή της αύξησης του κατώτατου μισθού  και την κατάργηση του  υποκατώτατου μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες, αλλά και με πολύ συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Η παρούσα κυβέρνηση, μετά από δυο χρόνια , δεν έχει προκηρύξει την παραμικρή δράση για τη νεανική επιχειρηματικότητα μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ μόλις ανακοίνωσε την κλασική πρόσκληση Ν.Ε.Ε του ΟΑΕΔ και μάλιστα με μικρό προϋπολογισμό και περιορισμένο αριθμό δικαιούχων.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στο πλαίσιο των δράσεων «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α και Β κύκλου) και «Νεοφυής Επιχειρηματικότητας» που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκαν ή υποστηρίχθηκαν  8.916  επιχειρήσεις  κατά βάση  νέων επιστημόνων  με χρηματοδότηση από 25.000 € - 60.000 € και ποσοστό επιδότησης 100%.

Αυτοί οι  χιλιάδες νέοι, δημιουργικοί επιχειρηματίες υποστηρίχθηκαν  με τη κάλυψη του συνόλου σχεδόν των λειτουργικών τους δαπανών αλλά και  των δαπανών του εξοπλισμού που είχαν ανάγκη και γνωρίζουν ότι οι πολιτικές ανοίγουν δρόμους και προοπτικές όταν σχεδιάζονται για αυτούς και τις ανάγκες τους. Αυτοί οι χιλιάδες νέοι, δημιουργικοί  επιχειρηματίες είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η «αριστεία» δε βρίσκεται σε συγκεκριμένους, κλειστούς κοινωνικούς «κύκλους» αλλά μέσα στη κοινωνία όπου άνθρωποι με ικανότητες και όνειρα αναζητούν διέξοδο  και ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα, πολλοί περισσότεροι νέοι, βλέπουν ότι το όραμα της παρούσας κυβέρνησης για αυτούς, είναι η ένταξή τους σε ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς προστασία και κανόνες, μια «ευέλικτη» νεοφιλελευθερη φυλακή για την οποία μάλιστα θα πρέπει να δηλώνουν και ενθουσιασμένοι.

Γι’ αυτό και οι Βουλευτές ζητούν να γίνει γνωστό το τι προβλέπει το σχέδιο αξιοποίησης των πόρων του νέου Πλαισίου για την ενίσχυση νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ειδικά από νέους επιστήμονες, πότε να περιμένουν συγκεκριμένες προκηρύξεις ενίσχυσης των πρωτοβουλιών τους, προκειμένου να προετοιμαστούν, καθώς και ποια θα είναι τα γενικά χαρακτηριστικά που θα τις συνοδεύουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News