Εικόνες κυκλοφοριακού χάους στο Ηράκλειο με «φόντο» την άφιξη τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους

Κρήτη
Εικόνες κυκλοφοριακού χάους στο Ηράκλειο με «φόντο» την άφιξη τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους μήνες τουριστικής αιχμής η κατάσταση πολλές φορές γίνεται εκρηκτική

Εικόνες κυκλοφοριακού χάους στο Ηράκλειο σε συνδυασμό με το άνοιγμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, αποτυπώνουν τη νέα πραγματικότητα μετά τα lockdown, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.

Η πανδημία απαιτεί νέα δεδομένα στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου αλλά και το Μινωικό Aνάκτορο.

Μάλιστα τα υγειονομικά πρωτόκολλα απαιτούν προσεκτική και χωρίς συνωστισμό είσοδο των τουριστών στους χώρους.

Το ζητούμενο είναι να επικρατήσει η ίδια τάξη και στο κέντρο του Ηρακλείου με τους οδηγούς και ιδιοκτήτες των τουριστικών πούλμαν να μιλούν για αναγκαίο συντονισμό με τις αρχές αλλά και τους ξεναγούς, έτσι ώστε να μην μπλοκάρει το κέντρο του Ηρακλείου με ότι αυτό συνεπάγεται και για την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το κυκλοφοριακό πρόβλημα εντείνεται από τη λογική ορισμένων που παρατούν το αυτοκίνητό τους στο μικρό πάρκινγκ και έτσι γίνονται αιτία να μπλοκάρει εντελώς η κατάσταση με τα πούλμαν, σε συνδυασμό με την εικόνα που επικρατεί στην Λεωφόρο Δημοκρατίας μπροστά από το πάρκο Γεωργιάδη.

Τους μήνες τουριστικής αιχμής η κατάσταση πολλές φορές γίνεται εκρηκτική, με τα παράπονα να “πέφτουν βροχή”.

Όσον αφορά στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, σύμφωνα με τους ξεναγούς έχουν γίνει κάποια βήματα αναφορικά με τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, όμως και εκεί σε ώρες αιχμής, ειδικά όταν δένουν κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη με φόντο και το στενό δρόμο ευρείας κυκλοφορίας μπροστά από τη Κνωσό.

Μάλιστα ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Ηρακλείου Μαρίνος Πατακός έκανε λόγο για ένα σχέδιο ελέγχων με φόντο τα σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας στο Ηράκλειο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News