Αποκάλυψη Αρ. Συγγελάκη: «Κανένα αίτημα ή έγκριση να εισαχθεί το Mog στα ελληνικά σχολεία»

Κρήτη
Αποκάλυψη Αρ. Συγγελάκη: «Κανένα αίτημα ή έγκριση να εισαχθεί το Mog στα ελληνικά σχολεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Σοβαρά ερωτήματα από τα όσα αποκαλύφθηκαν στη Βουλή"

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν σύμφωνα με τον συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα  Αριστομένη Συγγελάκη «από την ξεκάθαρη δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέτας Μακρή κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικού ελέγχου χθες το απόγευμα στη Βουλή». Πιο συγκεκριμένα η κα Μακρή, απαντώντας στην κοινοβουλευτική αναφορά του Βασίλη Κεγκέρογλου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε τα εξής:

"Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί ΚΑΝΕΝΑ αίτημα έγκρισης της εκπαιδευτικής πλατφόρμας "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" ως εκπαιδευτικού εργαλείου στα ελληνικά σχολεία. Κατά συνέπεια δεν έχει προκύψει και αξιολόγησή της από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ώστε αξιοποιούμενο επίσημα το υλικό της και αξιολογούμενο να αξιοποιηθεί στη συνέχεια από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες των ελληνικών σχολείων.

Οποιοσδήποτε φορέας, πέρα από την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει τη δυνατότητα, στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών να δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι αυτοδικαίως αυτό αποτελεί και κατάλληλο εκπαιδευτικό εργαλείο ώστε να αξιοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων χωρίς προγενέστερα να έχει αξιολογηθεί και να έχει υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα έγκρισης προς το Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων".

Απαντώντας ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι "καταρχήν είναι θετικό ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη έγκριση, καμία επίσημη υιοθέτηση όλων αυτών που γίνονται. Το πρόγραμμα επιχειρεί από μόνο του να φανεί ότι γίνεται υπό την αιγίδα, με τη γενικότερη έννοια, της Ελληνικής Πολιτείας". (...) "Αυτό που εμείς λέμε είναι να μη χρησιμοποιηθούν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό σύστημα για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας. Γιατί η Ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, της Κατοχής και της Αντίστασης και των συνεπειών τους έχει ήδη καταγραφεί και επαρκέστατα τεκμηριωθεί".

Ο διάλογος συνεχίστηκε (δείτε το βίντεο).

Προκύπτουν τα εξής σοβαρά θέματα:

  1. Η αποκάλυψη αυτή συνιστά σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία των υπευθύνων του προγράμματος που διαλαλούν εδώ και πολύ καιρό ότι επίκειται η έγκριση και εισαγωγή στα σχολεία του προγράμματος MOG, που έχει καταγγελθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων, την ΟΛΜΕ, πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ-25), ιστορικούς και εκπαιδευτικούς. Όσοι παρακολουθήσαμε την διαδικτυακή εκδήλωση του MOG στις 2.12.2020 ακούσαμε τον Καθηγητή κ. Ν. Αποστολόπουλο να ενημερώνει ότι είναι θέμα χρόνου η έγκριση του προγράμματος και ότι υπάρχει στενή η συνεργασία με το Υπ. Παιδείας. Και τώρα μαθαίνουμε επισήμως ότι ΔΕΝ έχει υποβληθεί καν αίτημα στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής!...
  2. Με βάση όμως τα παραπάνω, αλήθεια, πώς επιτρέπει το Υπουργείο Παιδείας την τακτική αποστολή διαφημιστικής - προπαγανδιστικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του προγράμματος MOG στα ελληνικά σχολεία; Ποιοι έχουν εφοδιάσει τους υπευθύνους του γερμανικής έμπνευσης και χρηματοδότησης προράμματος με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των σχολείων της χώρας; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να επιχειρούν τον προσεταιρισμό εκπαιδευτικών χωρίς να τους ενημερώνουν ότι δεν έχει εγκριθεί το πρόγραμμα, αλλά, αντίθετα, να αφήνουν να εννοηθεί, όπως κατήγγειλε και ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, ότι "γίνεται υπό την αιγίδα, με τη γενικότερη έννοια, της Ελληνικής Πολιτείας".
  3. Είναι πλέον ξεκάθαρη η σύνδεση των μεθοδεύσεων του Γερμανικού Κράτους με την επιδίωξη υπονόμευσης της διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει την σχεδόν ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 ως απάντηση στους επίδοξους αναθεωρητές της Ιστορίας! Και να επιδείξει μηδενική ανοχή σε όσους δεν σέβονται την Ελλάδα, την Ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο και αρνούνται να αναλάβουν τις απαράγραπτες και πλήρως τεκμηριωμένες υποχρεώσεις τους.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News