Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Όχι στη διαίρεση των εργαζομένων»

Κρήτη
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Όχι στη διαίρεση των εργαζομένων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα και να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους»

«ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στους χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας προκαλούν τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα, που δεν διαψεύδονται από την κυβέρνηση, για αποκλεισμό μεγάλου μέρους των εργαζομένων από την καταβολή της όποιας «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης». Ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι υποκριτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, περί «αναγνώρισης της προσφοράς» των υγειονομικών.

Είναι φανερό ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων αποσκοπεί, εκτός από την καλλιέργεια διαίρεσης και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, τις παραμονές κατάθεσης του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου, και στην όσο το δυνατό μικρότερη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για να συνεχίζονται οι επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η νέα πρόκληση σε βάρος μας έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη λήξη της τέταρτης συνεχόμενης παράτασης της προθεσμίας για την έκδοση πορίσματος της Επιτροπής για τον καθορισμό των δικαιούχων για τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, με αποτέλεσμα να διατηρείται ο απαράδεκτος αποκλεισμός χιλιάδων συνάδελφων (γιατρών, φυσικοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, φυλάκων, διοικητικών, εργαζομένων μέσω προγραμμάτων ΕΟΔΥ κλπ).

Έχουμε «χορτάσει» χειροκροτήματα, ευχαριστίες, υποσχέσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς όμως καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Αγανακτούμε, γιατί για πολλούς από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι «όνειρο θερινής νυκτός» λόγω των περικοπών στους μισθούς μας, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Μας εξοργίζει η κυβερνητική ομολογία ότι το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο για την 10ωρη εργασία, την απελευθέρωση των απολύσεων και το νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα είναι «προαπαιτούμενο» για την εκταμίευση των δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν ανεχόμαστε να καλλιεργείται η διαίρεση των εργαζομένων και να θυσιάζονται τα δικαιώματα μας για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, γι’ αυτό απαιτούμε:

► άμεση καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

► Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

► Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο. Κατάργηση των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το πάγωμα των μισθών και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News