Χανιά - Θάνατος 11χρονης: Οι δραματικές καταθέσεις των συμμαθητών

Κρήτη
Χανιά - Θάνατος 11χρονης: Οι δραματικές καταθέσεις των συμμαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ΕΛ.ΑΣ λύνει το μυστήριο με το άφαντο κινητό που είχε κλείσει από μπαταρία μία ώρα περίπου πριν το κορίτσι πέσει στο κενό

«Οι καταθέσεις συμμαθητών της 11χρονης στα Χανιά, που αναφέρονται σε δηλώσεις απελπισίας στις οποίες προχωρούσε η Ιωάννα και τις εκμυστηρεύσεις για την ματαιότητα της ζωής της, κατευθύνουν τις έρευνες των αστυνομικών στα Χανιά για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτων της.

Όσον αφορά το κινητό της είχε κλείσει από μπαταρία γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης που χάθηκαν τα ίχνη της, περίπου δηλαδή μία έως μιάμιση ώρα προτού πέσει στο γκρεμό σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας. Πιθανόν κάποιος βρήκε την κλειστή συσκευή στο σημείο που καθόταν το άτυχο κορίτσι κι ίσως να ήταν μέσα στην ζακέτα που επίσης χάθηκε.

Δεν θεωρούμε απίθανο αυτός που πήρε το κινητό να το πέταξε ή το κατέστρεψε μόλις πληροφορήθηκε σε ποια ανήκε.

Όμως αν επιχειρηθεί να το ενεργοποιήσει με την τοποθέτηση νέας κάρτας sim θα γίνει αμέσως αντιληπτός και θα εντοπισθεί»

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα» , υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ που παρακολουθεί την εξέλιξη της δραματικής υπόθεσης με τον θάνατο της 11χρονης που βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη σε βραχώδη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους.

Τα στελέχη των Αρχών ασφαλείας εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ιατροδικαστικό πόρισμα σύμφωνα με το οποίο το άτυχο κορίτσι είχε συντριπτικά κατάγματα στα πόδια κι η εικόνα τους είναι δείγμα ότι έπεσε στο κενό κατακόρυφα (με τα πόδια προς τα κάτω) με πλήρη έλεγχο της πτώσης της.

Ωστόσο οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να προσμετρηθούν όλες οι παράμετροι και τα ενδεχόμενα του τραγικού συμβάντος.

Υπενθυμίζεται και πάλι ότι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτοχειρίας της 11χρονης (θεωρείται από τους αστυνομικούς δυστυχώς το επικρατέστερο) θα πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις παγκοσμίως που έχει καταγραφεί αυτοχειρία ατόμου τόσο μικρής ηλικίας.

Τον Οκτώβριο του 2020 είχε αυτοκτονήσει 11χρονη στην Αυστραλία γιατί πληροφορήθηκε ότι αποφυλακίσθηκε άνδρας που την είχε κακοποιήσει, ενώ τον περασμένο Μάρτιο στην Γαλλία έθεσε τέλος στην ζωή του ένας 11χρονος μαθητής γιατί είχε κληθεί από την διεύθυνση του σχολείου του, για παρενόχληση ενός συμμαθητή του.

tovima

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News