Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Συνάντηση Φραγκάκη με Στέλιο Πέτσα

Κρήτη
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Συνάντηση Φραγκάκη με Στέλιο Πέτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος ήταν η προώθηση θεμάτων του δήμου

Συνάντηση στην Αθήνα με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα για την προώθηση θεμάτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, είχε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε θετικό κλίμα παρουσία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρή,  ο  Δήμαρχος έθεσε στον κ. Πέτσα μια σειρά από οικονομικά, λειτουργικά και αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου, με κυρίαρχο την έκδοση της αναγκαίας Κ.Υ.Α. ούτως ώστε να προχωρήσει – σύμφωνα με το άρθρο 123 του Ν. 4674/2020 όπως ισχύει - η διαδικασία απαλοιφής των προστίμων και προσαυξήσεων για τους Δήμους που είχαν αποφασίσει τη λύση δημοτικών επιχειρήσεων και την ανάληψη των υποχρεώσεων τους, με τις προϋποθέσεις και τις πρόνοιες του άρθρου 76 του Ν.4443/2016, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με την περίπτωση της Δημοτικής Κατασκευαστικής Μινώα Πεδιάδας - Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Παράλληλα ο κ. Φραγκάκης, αναφέρθηκε στις 11 προτάσεις έργων που έχει υποβάλει ο Δήμος Μινώα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» - οι οποίες καλύπτουν ανάγκες σε μια σειρά από τομείς όπως οι υποδομές, η οδοποιία, το περιβάλλον, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός κ.α. - ζητώντας τη θετική αξιολόγηση αυτών και την αντίστοιχη χρηματοδότηση τους, με δεδομένο ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος και ο συνολικός π/υ αυτών δεν υπερβαίνει το πλαφόν που έχει οριστεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Μινώα έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό και μια σειρά από άλλα ζητήματα, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την επανασύσταση στους Δήμους της Δημοτικής Αστυνομίας σε πλήρη στελέχωση, οργάνωση και λειτουργία – με κάλυψη της σχετικής δαπάνης πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών από το κεντρικό Κράτος.
  • Την έγκριση πρόσθετου προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας για την επόμενη σχολική χρονιά ώστε να καλυφθούν πλήρως και αποτελεσματικά οι ανάγκες καθαριότητας των 18 σχολικών μονάδων του Δήμου οι οποίες διαθέτουν 153 σχολικές αίθουσες και φιλοξενούν πάνω από 1.700 μαθητές.
  • Την παράταση της Πρόσκλησης ΑΤ07 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων» ειδικά για την Ομάδα Γ «Ειδικά Σχολεία, Επαγγελματικά Λύκεια, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία που εξυπηρετούν δύο (2) ή περισσότερους Δήμους», έως τις 31/12/2021 για δεδομένης της υπερτοπικής σημασίας και ανάγκης υλοποίησης αυτών των έργων για τα οποία υπάρχει ανάγκη και στο Δήμο Μινώα.
  • Την απόδοση στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας των αναγκαίων οικονομικών πόρων – μέσω των Κ.Α.Π. - για την κάλυψη του ελάχιστου λειτουργικού κόστους του Δήμου.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News