Κρήτη

Επίσκεψη Σ.Βαρδάκη στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει νομοσχέδιο διάλυσης των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας»

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τον Πρόεδρο και καθηγητή της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας (Π.Α.Ε.Α.) Κρήτης, Α. Μπουρνέλη και τους καθηγητές Ε. Δουνδουλάκη, Χ. Αρβανίτη, Ι. Λίλη, Ε. Ανδρουλιδάκη, Α. Μπαϊρακτάρη και Μ. Στρουμπάκη, με κεντρικό θέμα το επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την παύση της λειτουργίας των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) Θεσσαλονίκης και Βελλάς Ιωαννίνων, ενώ για την Α.Ε.Α. Αθηνών και την Π.Α.Ε.Α.Κ., προβλέπεται κατάργηση δύο βασικών προγραμμάτων σπουδών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον κατακόρυφο περιορισμό του αριθμού των εισακτέων από το Υπουργείο Παιδείας, επιβεβαιώνει τις διαφαινόμενες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για σταδιακή απαξίωση των Α.Ε.Α. Αθηνών και Π.Α.Ε.Α. Κρήτης, μέχρι την οριστική κατάργησή τους.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, αλλά και την πρόθεσή τους να αποτρέψουν  τα σχέδια της κυβέρνησης, που περιλαμβάνουν εκτός από την παύση λειτουργίας των Α.Ε.Α. και την κατάργηση εκκλησιαστικών λυκείων.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης: «Το ενδεχόμενο κατάργησης των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών αποτελεί μείζον ζήτημα, ιδιαίτερα για τους μαθητές των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων των σχολείων αυτών συνεχίζει τις σπουδές της, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

Η προσφορά των Α.Ε.Α. και της Π.Α.Ε.Α. Κρήτης στην εκκλησιαστική εκπαίδευση αλλά και τον πολιτισμό της χώρας μας είναι σημαντική και συνεχής. Συστρατευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μη φτάσει ποτέ στη Βουλή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια