Θλιβερό Σαββατοκύριακο – 3 νεκροί στην Κρήτη από κορωνοϊό

Κρήτη
Θλιβερό Σαββατοκύριακο – 3 νεκροί στην Κρήτη από κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία: Ύποπτο περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό

Τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή χτυπημένοι από τον κορωνοϊό το σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα, δυο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό κατέληξαν χθες στο Νοσοκομείο Χανίων. Πρόκειται για μια 66χρονη από τη Μύκονο, που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου για αρκετές ημέρες και είχε έρθει με αεροδιακομιδή από τη Σύρο, και έναν 95χρονο από τα Χανιά, που νοσηλευόταν στην Κλινική COVID του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως προχθές Σάββατο κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού και μια 82χρονη με καταγωγή από την Ιεράπετρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 82χρονη νοσηλευόταν αρχικά στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όμως στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Η 82χρονη έδωσε μάχη για τη ζωή της για αρκετές ημέρες, όμως κατέληξε.

Καταγγελία: Ύποπτο περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό

Ένας 43χρονος Κρητικός, που διαμένει μόνιμα στη Σαντορίνη, υπέστη θρόμβωση και η αδελφή του, η οποία εργάζεται στον Δήμο Ηρακλείου, υποστηρίζει ότι η κατάστασή του οφείλεται στον εμβολιασμό του. Ο αδελφός της Χ.Σ. εργάζεται και διαμένει εδώ και πολλά χρόνια στο νησί της Σαντορίνης, παρότι Ηρακλειώτης στην καταγωγή. Μάλιστα εργάζεται ως σεφ σε ξενοδοχειακή μονάδα και έχει και τρία παιδιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αδερφός της κ. Χ.Σ. έκανε το εμβόλιο και συγκεκριμένα την Τετάρτη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο αδερφός μου εμβολιάστηκε. Οι λόγοι εμβολιασμού του σχετίζονται τόσο με την προσωπική του επιλογή, όσο και με επαγγελματικούς λόγους, καθώς εργάζεται την τουριστική περίοδο. Το εμβόλιο ήταν της Johnson. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του φέρθηκαν με άρτιο τρόπο», ενώ συνεχίζει: «Τόσο το βράδυ της Τετάρτης όσο και την Πέμπτη το πρωί ο αδερφός μου αισθάνθηκε συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, πυρετό και ένα έντονο και μεγάλης διάρκειας τρέμουλο. Ο πυρετός ήταν πολύ μεγάλος, καθώς έφτασε του 39 βαθμούς. Όπως είναι φυσικό, κινητοποιήθηκε άμεσα και πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο».

Η κ. Χ.Σ. συνεχίζει: «Ο αδερφός μου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Έκανε τρεις μαγνητικές και η ιατρική απόφαση κατέδειξε πως είχε θρόμβωση. Άπαντες θορυβηθήκαμε. Πραγματικά, είναι μια ιδιαιτέρως δυσάρεστη κατάσταση. Ρωτήσαμε τον ιατρό πού οφείλεται η συγκεκριμένη θρόμβωση και μας είπε ότι υπάρχει μια αιτιώδης συνάφεια του εμβολίου με τη συγκεκριμένη θρόμβωση. Ευτυχώς, ο αδερφός μου δεν έπεσε σε κώμα ή δε του συνέβη κάτι δυσάρεστο, όπως αυτά που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Υπήρχε κάποιο ιστορικό; Μήπως ο αδερφός της κ. Χ.Σ. έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή κάποιο άλλο πρόβλημα ιατρικής φύσεως;

Η κ. Χ.Σ. λέει: «Ο αδερφός μου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και συγκεκριμένα δεν έχει ούτε σακχαρώδη διαβήτη ούτε είναι υπερτασικός. Δεν έχει κάποιο ιατρικό ιστορικό. Επίσης στην οικογένειά μας δεν έχουμε κάποια κληρονομική νόσο. Ο γιατρός του έγραψε κάποια φάρμακα, τα οποία πρέπει να τα λαμβάνει υποχρεωτικά, ενώ οφείλει να κάνει άμεσα επέμβαση είτε στο Ηράκλειο Κρήτης είτε στην Αθήνα».

Ενώ ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στο νησί μειώνεται, η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού μεγαλώνει

Ωστόσο, αισθητά μειωμένα ήταν τα κρούσματα στη χώρα μας, που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 907, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα κρούσματα στην Κρήτη ήταν έως χθες συνολικά 58 και κατανέμονται ως εξής: Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου 23, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 13, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 21 και Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 1.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα ανέρχεται σε 401.301 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.175 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.054 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 497 (60,0% άνδρες), αισιόδοξα μειωμένος. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Το 86,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.420 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 198 (ημερήσια μεταβολή -2,46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 213 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο έχουν ελεγχθεί 19.775 διαγνωστικά και rapid tests.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News