Αντιπυρική περίοδος: Επικίνδυνο... «προσάναμμα» η πυκνή βλάστηση στην Κρήτη

Κρήτη
Αντιπυρική περίοδος: Επικίνδυνο... «προσάναμμα» η πυκνή βλάστηση στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνδικαλιστές καταγγέλλουν τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος στο νησί μας, με τους αρμόδιους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων καταστάσεων.

Και η φετινή περίοδος προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της αυξημένης βλάστησης η οποία θα αρχίσει να μετατρέπεται σε καύσιμη ύλη, με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής, ξεδίπλωσε ο Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Στις ελλείψεις που καταγράφονται στο Πυροσβεστικό σώμα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Αντωνακάκης.

Η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου σηματοδοτεί ότι η κοινωνική εγρήγορση είναι μονόδρομος για την προστασία των δασών, όπως σημειώνει το Πυροσβεστικό σώμα, το οποίο υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από όλους.

Σε καμία περίπτωση δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο, δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα από το παράθυρο του αυτοκινήτου και δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης τους.

Την ίδια ώρα, έκπληξη προκάλεσε στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, η εμφάνιση του αριθμού των 13 υπεράριθμων νέων Ανθυποπυραγών Ειδικών τμημάτων, σημειώνοντας ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι ενέργειες για τυχόν αποδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News