Μια προσευχή για τον 43χρονο δικυκλιστή, θύμα τροχαίου στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Μια προσευχή για τον 43χρονο δικυκλιστή, θύμα τροχαίου στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή

Την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του δίνει ο 43χρονος δικυκλιστής που το πρωι της Παρασκευής, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και τραυματίστηκε βαρύτατα.

Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες στην εντατική μονάδα του νοσηλευτικού ιδρύματος, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Σύμφωνα και με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Τερζάκη: "Ο τραυματίας είναι σε πολύ βαριά κατάσταση και οι ώρες που περνούν είναι πολύ κρίσιμες.Οι γιατροί της ΜΕΘ είναι συνεχώς στο πλευρό του, κάνοντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τον κρατήσουν στη ζωή".

Το χρονικό του τροχαίου

Το σοβαρό αυτό τροχαίο ατύχημα συνέβη γύρω στις 8 περίπου το πρωί, της Παρασκευής, όταν υπό συνθήκες που διερευνώνται από το Α.Τ. Ιεράπετρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, το σκούτερ με αναβάτη τον 43χρονο, που φορούσε κράνος foul face, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που κινούταν προς τη Γρα Λυγιά στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Βιάννου, όπως στην ίδια κατεύθυνση κινούταν και το σκούτερ.

Λίγο μετά τη δυτική έξοδο της Ιεράπετρας προς Βιάννο, προπορευόμενο αυτοκίνητο έκοψε ταχύτητα ανάβοντας φλας για να στρίψει, ενώ το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που ακολουθούσε έκοψε ταχύτητα, όπως ο 43χρονος που ακολουθούσε τα δύο προπορευόμενα οχήματα προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση, πέφτοντας τελικά στην πίσω πλευρά του ΙΧΕ αυτοκινήτου και στη συνέχεια στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου και τραυματίστηκε από διερχόμενο Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο, που κινούταν από τη Γρα Λυγιά προς την Ιεράπετρα.

Αμέσως σταμάτησαν οι διερχόμενοι οδηγοί να βοηθήσουν και ένας διασώστης της ΕΔΙΚ, που ήταν πολύ κοντά στο σημείο του ατυχήματος, έτρεξε πάνω από τον τραυματία εκτιμώντας την κατάσταση ως σοβαρή και καλώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έφτασε ταχύτατα.

Οι διασώστες  παρέλαβαν  τον 43χρονο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου είχαν τεθεί σε συναγερμό οι εφημερεύοντες γιατροί, οι οποίοι  είδαν αμέσως ότι ο τραυματίας, είχε ρήξη σπλήνας και ότι έπρεπε να μπεί αμέσως στο χειρουργείο για να σωθεί η ζωή του.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αφαίρεση σπλήνας και νεφρού ενώ έκριναν ότι έπρεπε να διακομιστεί ταχύτατα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο καθώς είχε και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παρότι φορούσε κράνος, καθώς και κατάγματα στην σπονδυλική στήλη.

Ολόκληρη η κοινωνία της Ιεράπετρας προσεύχεται για την γρήγορη και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του 43χρονου παλικαριού με καταγωγή από το χωριό των Μεσσελέρων, που είχε από τα εφηβικά του χρόνια μεγάλη αγάπη για τις μηχανές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News