Κορωνοϊός: Το Επιμελητήριο Χανίων απευθύνει έκκληση για να «κρατηθούν» ζωντανές η κοινωνία & η οικονομία

Κρήτη
Κορωνοϊός: Το Επιμελητήριο Χανίων απευθύνει έκκληση για να «κρατηθούν» ζωντανές η κοινωνία & η οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδική αναφορά του Νίκου Χαρδαλιά την Παρασκευή για την ανησυχητική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων

"Το Επιμελητήριο Χανίων απευθύνει έκκληση υπευθυνότητας προς όλους τους Χανιώτες για να κρατήσουμε την Κοινωνία & την Οικονομία μας ζωντανές!", αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων μετά και χθεσινή τοποθέτηση του κ. Νίκου Χαρδαλιά, για την ανησυχητική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 26% που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρεται:

«Στα Χανιά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται ανησυχητική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 26% – από 169 ενεργά κρούσματα στις 20/5 σε 213 ενεργά κρούσματα σήμερα.

Είμαστε αναμφίβολα όλοι κουρασμένοι από την πρωτοφανή πολύμηνη δοκιμασία. Δυστυχώς, παρασυρόμαστε συχνά από την πρόσφατη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας με αποτέλεσμα να αμελούμε την τήρηση των στοιχειωδών μέτρων προστασίας μας, τα οποία ακόμα βρίσκονται σε ισχύ από την Ελληνική Πολιτεία, όπως είναι η χρήση μάσκας, η επιμελής απολύμανση, η αποφυγή συνωστισμού και η τήρηση των περιορισμών του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.

Η Χανιώτικη Κοινωνία και Οικονομία μας υπομένουν διαρκώς βαρύτατα πλήγματα από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση και τη σκληρή καραντίνα, με αποτέλεσμα να θρηνούμε σχεδόν καθημερινά για την απώλεια συνανθρώπων μας αλλά και να αγωνιούμε για την καταστροφή των επιχειρηματικών κόπων μιας ζωής των συναδέλφων μας. Μια περαιτέρω έκρηξη κρουσμάτων που θα απαιτήσει νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα εκ μέρους της Πολιτείας θα προκαλέσουν δυσφήμιση και τη «χαριστική βολή» στην Οικονομία του τόπου μας, ιδιαίτερα κατά την τόσο απαιτητική προσπάθεια έναρξης της ήδη καθυστερημένης και τόσο ζωτικής φετινής τουριστικής περιόδου.

Το Επιμελητήριο Χανίων απευθύνει έκκληση υπευθυνότητας προς όλους τους Χανιώτες για να κρατήσουμε την Κοινωνία & την Οικονομία μας ζωντανές!».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News