Κρήτη

ΟΑΕΔ: «Μπάχαλο» με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού -Τι τελικά ισχύει

Πότε αναμένεται να ανοίξει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Μεγάλη σύγχυση επικρατεί τα τελευταία 24ώρα, για το γεγονός ότι η πλατφόρμα για αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ παραμένει κλειστή με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μην μπορούν προς το παρόν να υποβάλλουν αίτησης δίχως παράλληλα  να γνωρίζουν πότε τελικά θα «ανοίξει».

Στο θέμα αναφέρθηκε αναλυτικά σήμερα, μιλώντας στο neakriti ,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης του ΟΑΕΔ κ. Πάγκαλος διευκρινίζοντας σε κάθε τόνο ότι το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ δεν έχει ανοίξει ακόμη . Σε αντίθεση με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΠΕΚΑ που άνοιξε στις 24 του Μάη».

«Γνωρίζουμε για την αναστάτωση που έχει προκληθεί αλλά αν ανατρέξει κάποιος και στο τελευταίο δελτίο τύπου από το υπουργείου Εργασίας, αναφέρεται συγκεκριμένα  ότι η 24η  Μαΐου που αναφέρεται αφορά τους δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ και όχι του ΟΑΕΔ» προσθέτει ο  κ. Πάγκαλος, παροτρύνοντας τους υποψήφιους δικαιούχους να κάνουν υπομονή για λίγο χρονικό διάστημα ακόμη.

«Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν λίγες ημέρες ακόμη, καθώς η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός του Ιουνίου οπότε και θα ξεκινήσει να τρέχει κανονικά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Μέχρι τότε να υπενθυμίσω ότι οι δικαιούχοι του περυσινού προγράμματος μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια για δωρεάν διακοπές, μέχρι και τις 31 Ιουλίου».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ανακοίνωση από το υπουργειο Εργασίας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Όσον αφορά στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ –που αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους για την περίοδο 5 Ιουλίου 2021 – 30 Μαΐου 2022, με προϋπολογισμό της τάξης των 6 εκατ. ευρώ, οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως και την Τρίτη 15 Ιουνίου, στα ΚΕΠ όλης της χώρας».

Καταγγελια απο την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΑΕΔ 

Επίσης στο θέμα αναφέρεται με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΑΕΔ υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης που «βιάζεται να παρουσιάσει προγράμματα πριν την έναρξη τους», δεν έχει ανοίξει ακόμα το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ , ζητώντας από τη Διοίκηση να εκδώσει δελτίο τύπου και να αποσαφηνίσει τα δεδομένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση για επικοινωνιακούς λόγους βιάζεται να παρουσιάσει προγράμματα.

Απέχει πολύ από την πραγματικότητα  το δελτίο τύπου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ με τίτλο: ξεκινούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ. Ενημερώνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού - καθώς και τον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ - ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το εν λόγω πρόγραμμα!

Η κινητοποίηση των δικαιούχων, που εναγωνίως αναζητούν την ηλεκτρονική αίτηση και πληροφορίες στα καταστήματα του ΟΑΕΔ, είναι επί ματαίω, ως αποτέλεσμα μιας επικοινωνιακής ανάγκης του Υπουργείου και του ΟΑΕΔ, να προστρέξουν να ενημερώσουν τους πολίτες για ένα πρόγραμμα που ακόμα "δεν τρέχει", που ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Ζητούμε να  σταματήσει η επικοινωνιακή διαχείριση των προγραμμάτων’.

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια