Κρήτη

Οροπεδίου Λασιθίου: 3 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή «Βοήθεια στο σπίτι»

Έκτακτη ανακοίνωση - Έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ανακοίνωσε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε προσωπικό της δομής, ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’.

Τα κρούσματα κρίνονται ασυμπτωματικά και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ έπειτα από διενέργεια ειδικών μοριακών τεστ, το υπόλοιπο προσωπικό της δομής καθώς και οι συνεργάτες τους διαπιστώθηκαν όλοι αρνητικοί.

Παρόλο που το προσωπικό εφαρμόζει πιστά και απαρέγκλιτα τα πρωτόκολλα προστασίας, έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ιχνηλάτησης επαφών και προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, και στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνονται τα εξής:

  • Άμεσα απολυμάνθηκαν σήμερα οι χώροι σε όλο το Δημαρχείο καθώς και τα οχήματα του Δήμου, ενώ ακολουθούν προληπτικά και άλλες απολυμάνσεις τις επόμενες μέρες.

 

  • Για σήμερα, Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, το δημοτικό κατάστημα Τζερμιάδων θα παραμείνει καθ’ όλη τη μέρα κλειστό για το κοινό.

 

  • Επίσης, για προληπτικούς λόγους, σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 από τις 09.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί για όλο το προσωπικό που εργάζεται εντός του δημαρχείου καθώς επίσης και για τους οδηγούς οχημάτων-χειριστές μηχανημάτων κ.λπ. , διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου του κορωνοϊού (Rapid test).

 

  • Έχουν ήδη δρομολογηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες, και εφαρμόζονται τα σχετικά πρωτόκολλα ιχνηλάτησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε διενέργεια μαζικών ελέγχων στην περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή μέσα από την ανακοίνωση της  εφιστά  την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Φωτογραφία αρχείου: pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια