Το Ρέθυμνο «πήρε» την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στο Λιμάνι - Το πρώτο στην Κρήτη

Κρήτη
Το Ρέθυμνο «πήρε» την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στο Λιμάνι - Το πρώτο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυρίζει σελίδα το Ρέθυμνο και αναβαθμίζεται τουριστικά

Με στόχο το επόμενο καλοκαίρι να βρει το Ρέθυμνο με το δικό του υδατοδρόμιο που θα είναι το πρώτο στην Κρήτη και το οποίο θα βελτιώσει το προφίλ του νομού και την τουριστική του φυσιογνωμία, το λιμενικό ταμείο είναι ήδη έτοιμο να βγάλει στον «αέρα» το διεθνή διαγωνισμό για την δημιουργία της μεγάλης αυτής υποδομής. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η απόφαση για την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στο ρεθυμνιώτικο λιμάνι των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών και Ναυτιλίας. 

Το υδατοδρόμιο που θα κατασκευαστεί στο εμπορικό λιμάνι -πίσω από τα ενετικά τείχη και τον αιγυπτιακό φάρο- θα είναι ενεργό χειμώνα καλοκαίρι, ενώ σε πρώτη φάση προγραμματίζεται η έλευση ενός μόνο υδροπλάνου χωρητικότητας 19 ατόμων που θα εκτελεί 5-6 δρομολόγια την ημέρα.

Το κόστος του ταξιδιού δεν θα είναι υψηλό, ενώ σχετικά με τους χρόνους μετακίνησης, αρκεί να αναφέρουμε πως σε περίπου 17 λεπτά ο Ρεθυμνιώτης θα βρίσκεται στην Γαύδο για παράδειγμα και σε μισή ώρα στην Σαντορίνη. Ωστόσο, καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς το υδροπλάνο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του Ρεθύμνου, όπως για θέματα πυρόσβεσης ή μεταφοράς ασθενών. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ, με το υπουργείο Υποδομών να αναζητά ήδη πηγές εξασφάλισης των κονδυλίων.

«Το Ρέθυμνο είναι μόνο η αρχή για την ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Κρήτη, που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού και στη διασύνδεσή του με τα υπόλοιπα νησιά και την ηπειρωτική χώρα. Ένα όραμα που υπηρετήσαμε με συνέπεια και επίπονη προσπάθεια, αρχίζει να υλοποιείται».

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News