Μιχάλης Φραγκιαδάκης: «Η αυλαία της ζωής για τον Αδελφό μου Αντώνη έπεσε αναπάντεχα»

Κρήτη
Μιχάλης Φραγκιαδάκης: «Η αυλαία της ζωής για τον Αδελφό μου Αντώνη έπεσε αναπάντεχα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Μιχάλη Φραγκιαδάκη προς τον αδερφό του Αντώνη που έσβησε σκορπώντας θλίψη στην Κρήτη

Συγκλονίζει ο αδελφός του γνωστού και αγαπητού κρητικού καλλιτέχνη Αντώνη Φραγκιαδάκη, Μιχάλης ο οποίος με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, επέλεξε να μπει το δικό του «αντίο» στο πολυαγαπημένο του πρόσωπο και συνάμα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στάθηκαν με τον οποιοδήποτε τρόπο στο πλευρό της οικογένειας, αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Η αυλαία της ζωής για τον Αδελφό  μου Αντώνη έπεσε αναπάντεχα. Η καρδιά του τον πρόδωσε. Η πόνος μας αβάσταχτος κι εμείς ανέτοιμοι να διαχειριστούμε αυτή την συμφορά. Δύσκολες οι πρώτες ώρες καθώς αδυνατούσαμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Η οδύνη διαπέρασε την ψυχή μας μα και ολόκληρη την Κρήτη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης και προσθέτει: «Η λιτή του ζωή έκλεισε με το αγαπημένο του λαγούτο στην αγκαλιά του και το «χαμοκατσίφαρό του» στερνό του πανωφόρι. «Δεν πήρε τίποτα παρά μόνο ένα κλαδάκι αρισμαρί και το φτερό που πάτησε τις χορδές του λαγούτου του στον ύστατο σκοπό της πιο θλιμμένης χαραυγής».

O Αντώνης Φραγκιαδάκης ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους λαουτιέρηδες, ενώ τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμα!

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιχάλη Φραγκιαδάκη

«Η αυλαία της ζωής για τον Αδελφό  μου Αντώνη έπεσε αναπάντεχα. Η καρδιά του τον πρόδωσε.

 Η πόνος μας αβάσταχτος κι εμείς ανέτοιμοι να διαχειριστούμε αυτή την συμφορά. Δύσκολες οι πρώτες ώρες καθώς αδυνατούσαμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Η οδύνη διαπέρασε την ψυχή μας μα και ολόκληρη την Κρήτη.

Φίλοι αγαπημένοι, γνωστοί, επώνυμοι και ανώνυμοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών θρηνούσαν όπως κι εμείς τον δικό τους Αντώνη.  Όλα έπρεπε να γίνουν όπως άξιζε στον ακριβό μας απόντα. Τα μηνύματα συμπαράστασης χιλιάδες. Βάλσαμο για την ψυχή μας η κάθε λέξη παρηγοριάς που με κάθε τρόπο έφτανε σε όλους μας. Η οικογένεια μας σύσσωμη μαζί με τους φίλους μας ετοιμαστήκαμε για το μεγάλο αντίο στο στερνό του ταξίδι.

Ο Αντώνης άφησε πίσω του πολλά, όχι όμως υλικά γιατί τέτοια δεν απόχτησε ποτέ, μαζί του δεν πήρε τίποτα παρά μόνο ένα κλαδάκι αρισμαρί και το φτερό που πάτησε τις χορδές του λαγούτου του στον ύστατο σκοπό της πιο θλιμμένης χαραυγής.

Η λιτή του ζωή έκλεισε με το αγαπημένο του λαγούτο στην αγκαλιά του και το «χαμοκατσίφαρό του» στερνό του πανωφόρι.

Όλες αυτές τις δύσκολες μέρες της δοκιμασίας σταθήκαμε προσηλωμένοι στο μεγάλο μας χρέος. Άνθρωποι από όλη την Κρήτη, από όλη την Ελλάδα ήρθαν για τελευταίο κατευόδιο.

Ο πόνος μας βουβός και βαρύς. Μοναδική παρηγοριά η αγάπη του κόσμου, η αγάπη των φίλων μας που από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα αντιστέκονται, δακρύζουν και πονάνε μαζί μας.

Κάτω από αυτές τις οδυνηρές συνθήκες στάθηκε αδύνατο να απαντήσουμε σε κάθε μήνυμα, σε κάθε κλίση. Η ψυχή μας βουβή όπως και η φωνή μας.

Τώρα που έγιναν όλα όπως πρέπει, τώρα που ο Αντώνης μας αναπαύεται στην αγκαλιά της Κρητικής γης είναι η ώρα για το μεγάλο μας ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ ταπεινό μα πεντακάθαρο  όπως το χιόνι του αοριού στις Κρητικές Μαδάρες.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου

Μιχάλης Φραγκιαδάκης»

Ο θάνατός του γνωστού καλλιτέχνη από το δίδυμο «Δραβίδες» στις 20 Μαΐου, σόκαρε όσους τον γνώριζαν, ενώ την τραγική είδηση για το χαμό του έκανε γνωστή ο Θανάσης Καλύβας με ανάρτηση του στο Facebook.

O Αντώνης Φραγκιαδάκης μαζί με τον Μιχάλη έχουν γράψει την μουσική στο πασίγνωστο τραγούδι «Πάντα θλιμμένη χαραυγή», που ξεσηκώνει πάντοντε τους Κρητικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News