Ν. Παναγιωτόπουλος στα Χανιά: «Αφορμή να γιορτάσουμε την Κρητική ψυχή»

Κρήτη
Ν. Παναγιωτόπουλος στα Χανιά: «Αφορμή να γιορτάσουμε την Κρητική ψυχή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε στο πλαίσιο του εορτασμού της 80ης επετείου της Μάχης της Κρήτης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στα Χανιά και παρέστη στις εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης. Το πρωί παρέστη στην επίσημη Δοξολογία για τη Μάχη της Κρήτης και στην παρέλαση των σημαιοφόρων παραδοσιακών συλλόγων που ακολούθησε.

Ειδικότερα, με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των σημαιών των πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τους εορτασμούς για την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης.

Η εκδήλωση που βούληση της δημοτικής αρχής είναι να καθιερωθεί ως θεσμός για τους ετήσιους εορτασμούς, πραγματοποιήθηκε έπειτα από την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι Εξοχότατοι Πρεσβευτές των συμμαχικών χωρών στην Ελλάδα, Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας, Kate Smith, Πρέσβης της Αυστραλίας, Αθανάσιος Σπύρου, του Καναδά, Mark Allen, της Γερμανίας Ernst Reichel, της Νέας Ζηλανδίας, Anthony Simpson και της Ινδίας, Amrit Lugun, οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων και πολίτες που θαύμασαν το συγκινητικό θέαμα.

Από μεριάς του Δήμου Χανίων, το «παρών» έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι, Τάσος Αλόγλου, Γιάννης Γιαννακάκης, Νίκος Χαζιράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης και ο Πρόεδρος της «Κύδων ΑΕ», Μιχάλης Κοτσιφάκης.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, με την παρουσία μόνο των σημαιοφόρων και μικρής αντιπροσωπείας του κάθε συλλόγου.

«Χαρά μου να βρίσκομαι μια τέτοια μέρα στα Χανιά, με την ευκαιρία του εορτασμού της 80ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, ενός γεγονότος αξιοσημείωτου. Είναι μια αφορμή να γιορτάσουμε την Κρητική ψυχή και μια ευκαιρία, όπως είχε πει ο Νίκος Καζαντζάκης, να αναλογιστούμε το αίσθημα της ευθύνης που δίνει σε εμάς η ανάγκη να φανούμε αντάξιοι αυτή της ψυχής», δήλωσε. 

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απολύτως ικανές να διασφαλίσουν στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Το απόγευμα της Κυριακής θα παραστεί στις εκδηλώσεις στο αεροδρόμιο του Μάλεμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News