Στο «τραπέζι» η μελλοντική χρήση του υφιστάμενου αεροδρομίου στη Νέα Αλικαρνασσό

Κρήτη
Στο «τραπέζι» η μελλοντική χρήση του υφιστάμενου αεροδρομίου στη Νέα Αλικαρνασσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ειδικό χωρικό σχέδιο της Νέας Αλικαρνασσού βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης

Τα έργα που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και το ειδικό χωρικό σχέδιο της Νέας Αλικαρνασσού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου “Ελ. Βενιζέλος”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός, Γιάννης Αναστασάκης, Κώστας Βαρδαβάς, Γιώργος Σισαμάκης και Μαρία Καναβάκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης, καθώς και η γ.γ. του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Ο κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης αστικές αναπλάσεις, οι οποίες θα έχουν ενεργειακό, περιβαλλοντικό αλλά και αναπτυξιακό αποτύπωμα εφόσον υπάρχουν ώριμες μελέτες.

Παράλληλα, ο γ.γ. του υπουργείου Χωροταξίας γνωστοποίησε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα πρόγραμμα- “μαμούθ”, το οποίο θα αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και θα είναι μέσω ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με το ειδικό χωρικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για τις χρήσεις του υφιστάμενου αεροδρομίου στη Νέα Αλικαρνασσό, μετά τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι πρέπει να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου, όπως είχε παρουσιαστεί στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

Στην τηλεδιάσκεψη εκείνη, θυμίζουμε, είχε γίνει μια αναλυτική παρουσίαση της πρότασης της Λότζιας ως προς τη μελλοντική αξιοποίηση του χώρου όπου σήμερα λειτουργεί ο αερολιμένας “Νίκος Καζαντζάκης”, όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και κλείσει το υφιστάμενο αεροδρόμιο.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς είχε εκφραστεί στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με καλά λόγια για το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου.

Βεβαίως, επειδή κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί οτιδήποτε στο συγκεκριμένο μέτωπο, μιας και μπορεί στην ατζέντα της κυβέρνησης να υπάρχουν ή να προκύψουν προσεχώς άλλα θέματα, στόχοι και επιδιώξεις ως προς το μείζον ζήτημα αξιοποίησης της έκτασης, καλό θα ήταν στον Δήμο Ηρακλείου (κάτι που φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει) να μην επαναπαυτούν και να εντείνουν τις πιέσεις και επαφές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News