Κρήτη

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης στη Κρήτη – Επισκέψεις σε Ρέθυμνο και Χανιά την Κυριακή

Θα παραστεί σε εκδηλώσεις για την «8η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης»

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με αφορμή την «8η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης».

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Σάββατο 22 Μαΐου, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων.

Τον κ. Αρχηγό, υποδέχθηκε, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης μαζί με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχο Νικόλαο Σπυριδάκη.

Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τους Διευθυντές και τους Υποδιευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηρακλείου και Λασιθίου, τους Διοικητές Υπηρεσιών που εδρεύουν στο νομό Ηρακλείου, με εκπροσώπους της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΙΡΑ Νομού Ηρακλείου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, του Συνδέσμου Αποστράτων Νομού Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωπο των Πολιτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των τοπικών Υπηρεσιών, ιδίως λόγω της τουριστικής περιόδου και των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη συνδυαστική διαχείρισή τους, ενώ επιπλέον ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της αστυνομικής ανταπόκρισης.

Συγκεκριμένα, με σκοπό τη συνεχόμενη αναβάθμιση του παραγόμενου αστυνομικού έργου, ο κ. Αρχηγός ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν και να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους οι αστυνομικοί, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών και της κοινωνικής ανάπτυξης. Επεσήμανε ακόμα τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του φόρτου εργασίας, μέσω του εφοδιασμού των Υπηρεσιών με νέα μέσα και σύγχρονη τεχνολογία καθώς και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό.

Ο κ. Αρχηγός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίησή τους, ενώ επιβεβαίωσε τη στήριξή του σε κάθε αστυνομικό, αναγνωρίζοντας το πολυσήμαντο έργο που παράγεται. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι καθημερινά καταβάλλεται προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και σημείωσε ότι αξιοποιείται κάθε δυνατός διαθέσιμος πόρος, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η επίσκεψη του κ. Αρχηγού στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, συνεχίζεται σήμερα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, όπου θα παραστεί σε εκδηλώσεις για την «8η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης» και θα συναντηθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων.

Επίσκεψη στο Ηράκλειο

Την 22-05-2021 το Προεδρείο της Ένωσής μας πραγματοποίησε συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Υποστρατήγου κ. ΡΟΥΤΖΑΚΗ Αντωνίου αλλά και του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου Ταξιάρχου κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ Νικολάου.

Δια του Προέδρου μας, αφού τον ευχαριστήσαμε για την ενίσχυση της Δ.Α. Ηρακλείου με έμψυχο δυναμικό, περιπολικά οχήματα αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς που υπηρετούν στον Νομό Ηρακλείου αλλά και σχετικές προτάσεις μας ώστε τόσο η υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας όσο και η αστυνόμευση γίνουν ακόμα καλύτερες, για τα οποία έχουμε αποστείλει και σχετικά υπομνήματα- επιστολές προς την ηγεσία.

Ειδικότερα στον κ. Αρχηγό τέθηκε: το θέμα της ενίσχυσης των υπηρεσιών τουριστικών περιοχών Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου- Α.Τ. Χερσονήσου – Α.Τ. Μαλεβιζίου με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου , η αναγκαιότητα εργασίας των Δοκιμών Αστυφυλάκων και τα Σαββατοκύριακα στις υπηρεσίες που ενισχύουν , το ζήτημα ενός νέου πάρεργου της διαλογής τουριστών οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο στα αεροδρόμια, σύμφωνα με πρόσφατο ΦΕΚ, από το οποίο πρέπει να απεμπλακεί άμεσα η ΕΛ.ΑΣ. και να αφοσιωθεί στην αστυνόμευση αποκλειστικά και όχι με υγειονομικά θέματα , το θέμα φυλάξεων στόχων που συνεχίζονται ενώ έχουν εκλείψει οι λόγοι φύλαξης, το πάγιο αίτημά μας για δημιουργία ιατρείου εντός της Δ.Α. Ηρακλείου , η αναγκαιότητα προμήθειας συμβατικών οχημάτων , η κατανομή ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη Διμοιρία Ηρακλείου ,η αναγκαιότητα προμήθειας σύγχρονου ψηφιακού συστήματος επικοινωνιών και αντικατάσταση του παλαιάς τεχνολογίας αναλογικού, η ενίσχυση σε προσωπικό υπηρεσιών υπαίθρου που δεν ενισχύθηκαν κατά τις τελευταίες τακτικές μεταθέσεις, το υγειονομικό θέμα των κρατουμένων στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. που αντιμετωπίσαμε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη διασπορά του ιού εντός αυτών , το ζήτημα της συντήρησης των οχημάτων, η πρότασή μας για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις δικαστικών δικογράφων αφού η ψηφιακή αποχή πλέον το επιβάλει ώστε να απεμπλακούμε από ένα πάρεργο δεκαετιών και τέλος μεταφέρθηκε το θέμα της καθυστέρησης από την πλευρά της υπηρεσίας η απονομή ηθικών αμοιβών στους συναδέλφους μας που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή με ληστές στο ξενοδοχείο Creta Maris το 2015, όπου με ρίσκο την ζωή τους συνέλαβαν τους δράστες.

Ο κ. Αρχηγός, αφού κατέγραψε τα προβλήματα και τις προτάσεις μας, δεσμεύτηκε για την άμεση αξιολόγησή τους ενώ μας ενημέρωσε αναλυτικά για το χρονοδιάγραμμα του Αρχηγείου το οποίο ήδη κινείται προς ικανοποίηση της πλειοψηφίας των δίκαιων αιτημάτων μας έχοντας λάβει υπόψιν του και τα σχετικά μας υπομνήματα.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επαφές με την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, ενώ παράλληλα θα ενδιαφέρεται και για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Λασιθίου

Στα πλαίσια της επίσκεψής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, στην Κρήτη, ο Πρόεδρος ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος και ο Αν. Γραμματέας ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος της Ένωσης μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση το Σάββατο 22/05/2021 στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Εκεί, αφού πρώτα τον ευχαρίστησαν για την ενίσχυση του Νομού μας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των συναδέλφων μας, του κατατέθηκε υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και τις θέσεις μας προκειμένου επιλυθούν τα ζητήματα των Αστυνομικών που υπηρετούν στον Νομό μας. Ειδικότερα του τονίσαμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η υπαγωγή των Αστυνομικών υπηρεσιών του Νόμου Λασιθίου στις υπηρεσίες «παραμεθορίου» προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απροθυμία υπηρέτησης στο Νόμο μας και να δοθούν ειδικά κίνητρα στους αστυνομικούς ώστε να καταφέρουμε αρχικά να διατηρήσουμε τον αριθμό των Αστυνομικών που υπηρετούν στον Νομό Λασιθίου και ίσως στο μέλλον να καταφέρουμε να πετύχουμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για να μπορέσουν επιτέλους οι υπηρεσίες να λειτουργούν εύρυθμα και να νιώθει ο πολίτης του Νομού, μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ακόμα ζητήθηκε η ενίσχυση των Υπηρεσιών που απασχολούνται με τον Διαβατηριακό Έλεγχο στις Πύλες Εσόδου του Νομού, ένεκα της καλοκαιρινής περιόδου και της άφιξης τουριστών και των αυξημένων αναγκών.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια