Κρήτη

«Ορθόδοξος Λόγος»: Η μάχη της Κρήτης

Αυτήν την Κυριακή το απόγευμα στην ΚΡΗΤΗ TV

Η χρονική περίοδος 20 Μαΐου 1941 – 1η Ιουνίου 1941, μέσα στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, θα παραμένει πάντοτε μία χρονική περίοδος ορόσημο για την Μεγαλόνησο Κρήτη. Στην πρώτη μεγάλη εχθρική επίθεση των Γερμανών μόνο από αέρος, εναντίον της Κρήτης, οι Κρήτες θα δείξουν σθεναρή αντίσταση. Οι Γερμανοί παρότι θα καταλάβουν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις δεν θα επιχειρήσουν ξανά ανάλογη επιδρομή, μόνο από αέρος, στη διάρκεια του πολέμου.

Τι σημαίνει αυτή η μέρα για τους σημερινούς Κρήτες, για τους σημερινούς Έλληνες; Γιατί πρέπει να κρατήσουμε ζωντανά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, 20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941 ως σημερινοί Έλληνες, Κρήτες και Χριστιανοί κάθε ηλικίας; Πως θα μας βοηθήσει όχι μόνο να συντηρήσουμε τη μνήμη του παρελθόντος, η οποία σε ανάλογες περιστάσεις είναι σκληρή και οδυνηρή, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσουμε με σοφία το παρόν και το μέλλον μας ιστορικά, εθνικά και προσωπικά;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσει να απαντήσει η ζωντανή εκπομπή Ορθόδοξος Λόγος της ΚΡΗΤΗTV με τον τίτλο «Η Μάχη της Κρήτης» την Κυριακή 23 Μαΐου στις 16 : 30', με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια