«Ταφικό μνημείο Αντώνη Φ.Παπαδάκη: Αν και επιβεβαιώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, επιμένει»

Κρήτη
«Ταφικό μνημείο Αντώνη Φ.Παπαδάκη: Αν και επιβεβαιώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, επιμένει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι αναφέρεται στη απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού

Για το ταφικό μνημείο του Αντώνη Φ.Παπαδάκη, τοποθετείται με ανακοίνωση του το υπυοργείου Πολιτισμού, απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση που εστάλη από τον κ. Κεγκέρογλου: «Το υπουργείο Πολιτισμού, επιβεβαιώνει ότι είχαμε δίκιο για όσα διαδραματίστηκαν και ιδιαίτερα για την απόσυρση της εισήγησης της υπηρεσίας που προέβλεπε την αποκατάσταση και προστασία του μνημείου και της ιστορίας που αποτυπώνει».

Αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην από 18 Μαΐου απάντηση του στην υπ’  αριθμ. 5827/09.04.2021 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για το ταφικό μνημείο του Αντώνη Φ.Παπαδάκη, επιβεβαιώνει ότι είχαμε δίκιο για όσα διαδραματίστηκαν και ιδιαίτερα για την απόσυρση της εισήγησης της υπηρεσίας που προέβλεπε την αποκατάσταση και προστασία του μνημείου και της ιστορίας που αποτυπώνει.

Επιπλέον, στην απάντηση, διατυπώνεται χωρίς καμία τεκμηρίωση και εντελώς αυθαίρετα ότι το αίτημα έγινε από φερόμενο δικαιούχο, ο οποίος έχει έννομο συμφέρον καθώς οι αναγραφές των ονομάτων των ενταφιασθέντων συνδέονται με την μεγαλοσύνη της προσωπικότητας του Α. Παπαδάκη.

Τέλος το  Υπουργείο μας πληροφορεί ότι αναφορικά με την αποκατάσταση και συντήρηση του εν λόγω ταφικού μνημείου, καταρχήν αρμόδιος είναι ο Δήμος Αθηναίων και όχι το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News