Σύσκεψη ειδικών: Έρχεται αλλαγή στην υγειονομική και «χρωματική» διαβάθμιση της χώρας;

Κρήτη
Σύσκεψη ειδικών: Έρχεται αλλαγή στην υγειονομική και «χρωματική» διαβάθμιση της χώρας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξελίξεις για την Κρήτη

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκε στο «μικροσκόπιο» των ειδικών η επιδημιολογική εικόνα της επικρατειάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με τον επιδημιολογικό χάρτης της Κρήτης, δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στους Δήμους Μυλοποτάμου και Φαιστού οι οποίο θα παραμείνουν κατά πάσα πιθανότητα στο αυστηρότερο επίπεδο επιτήρησης, στο «βαθύ κόκκινο».

Οι Περιφερειακές Ενότητες που φαίνεται να προβληματίζουν περισσότερους τους ειδικούς είναι τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ιδίως οι Δήμοι Μυλοποτάμου και Ανωγείων, ενώ Λασίθι και Ηράκλειο δεν εμπνέουν ιδιαίτερο προβληματισμό, με εξαίρεση τις εισαγωγές στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ που αυξάνονται.

Παράλληλα, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να θεσπιστεί μια νέα «χρωματική» διαβάθμιση των περιοχών που θα αφορά όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιοχές θα χωριστούν σε «πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο» έτσι να ώστε να μπορούν οι χώρες, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, να δίνουν κοινές οδηγίες στους ταξιδιώτες ανάλογα με τις περιοχές που βρίσκονται.

Στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα στην επικράτεια αναμένεται να δώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεως, Νίκος Χαρδαλιάς.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News