Βασ. Κικίλιας: Απέκλεισε το ενδεχόμενο για «προβληματική παρτίδα» εμβολίων AstraZeneca

Κρήτη
Βασ. Κικίλιας: Απέκλεισε το ενδεχόμενο για «προβληματική παρτίδα» εμβολίων AstraZeneca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια των πολιτών μπαίνει πάνω από όλα»

Για την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες της Κρήτης αλλά και της χώρας, έπειτα από τον εντοπισμό 3 υπόπτων – ως προς την σύνδεση με το εμβόλιο της AstraZeneca – περιστατικών θρομβώσεων, κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια των πολιτών μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς» απάντησε ο υπουργός Υγείας σε ερώτηση για τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη, λέγοντας πως συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτόκολλα.

«Οι αρμόδιοι επικαφαλείς, το αρμόδιο νοσοκομείο και οι γιατροί που βρίσκονται επί τόπου και συντάσσουν κίτρινη κάρτα εφόσον χρειαστεί, η οποία εξετάζεται από την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης και στη συνέχεια το θέμα πάει στον ΕΜΑ».

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως δεν γίνεται να απαντήσει στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια και όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.

Ο κ. Κικίλιας απέκλεισε το ενδεχόμενο για «προβληματική παρτίδα» καθώς όπως ανέφερε «δεν υπάρχει καν συνάφεια σε αυτό το ενδεχόμενο».

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News