Η Food Brokers σε «Ώρα Αιχμής» - Τα ελληνικά προϊόντα ταξιδεύουν στον κόσμο

Κρήτη
Η Food Brokers σε «Ώρα Αιχμής» - Τα ελληνικά προϊόντα ταξιδεύουν στον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στήριξη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στους Food Brokers, που στέλνουν σε όλο τον κόσμο ελληνικά προϊόντα

Για την Ελλάδα τα προϊόντα τροφίμων ίσως είναι το πιο δυνατό “όπλο” στη... φαρέτρα της ελληνικής οικονομίας, μαζί με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Μάλιστα, η δυναμική τους μπορεί να απογειωθεί, φτάνει να υπάρξουν πρωτοβουλίες στηριζόμενες από την ελληνική Πολιτεία, έτσι ώστε τα τρόφιμα της χώρας μας να βρεθούν ουσιαστικά στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

Να λοιπόν που αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί με πολύ πετυχημένο τρόπο μέσα από το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα ελληνικών τροφίμων και ποτών ή αλλιώς την ηλεκτρονική διαδικτυακή πλατφόρμα Food Brokers, η οποία παρουσιάστηκε προχθές Δευτέρα στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” της “ΚΡΗΤΗ TV”, δίνοντας ουσιαστικά στους τηλεθεατές να κατανοήσουν πως τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και λόγο στην απογείωση της οικονομίας μας.

Η ηλεκτρονική διαδικτυακή πλατφόρμα Food Brokers παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής”. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο εκπρόσωπος της Food Brokers Σπύρος Μερκούρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο τουριστικός πράκτορας Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ρεθύμνου Μάνος Τσακαλάκης και ο δημοσιογράφος Μάνος Δασκαλάκης.

Μάλιστα, όπως τόνισε στη διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα ο εκπρόσωπος της Food Brokers Σπύρος Μερκούρης, πλέον οι παραγωγοί και προμηθευτές στη χώρα μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με τους αγοραστές σε όλο τον κόσμο και βεβαίως την Ελλάδα, και μέσα από την ηλεκτρονική διαδικτυακή πλατφόρμα με πολύ απλό τρόπο να πωλήσουν τα προϊόντα τους.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση ουσίας, η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο προώθησης των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην παγκόσμια αγορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία. Μάλιστα, ο κ. Μερκούρης προχώρησε και στην παρουσίαση στοιχείων που αποτυπώνουν τις ευκαιρίες της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, που παραθέτονται και μέσα από το σχετικό γράφημα. Ζητούμενο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Food Brokers, είναι η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών να αυξήσει την αξία εξαγωγών και παράλληλα να καταφέρει να αυξήσει το μερίδιο στην εγχώρια αγορά, μειώνοντας ουσιαστικά τις εισαγωγές.

Εδώ η Food Brokers μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο, με τους παραγωγούς, έχοντας την ευκαιρία να πλασαριστούν στις διεθνείς αγορές μέσω της πλατφόρμας, να μπορούν να ανεβάσουν επί της ουσίας και τους συγκεκριμένους δείκτες, αλλάζοντας τη ρότα της δυναμικής των ελληνικών προϊόντων.

Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Food Brokers μίλησε στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” της “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωσταντίνος Μίχαλος, κάνοντας λόγο για μια ουσιαστική κίνηση εξωστρέφειας, που θα μπορούσε να αλλάξει τη ρότα προς το πολύ καλύτερο όσον αφορά στην προώθηση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στις διεθνείς αγορές. Μάλιστα, ο κ. Μίχαλος εξήρε αυτή την προσπάθεια, κάνοντας λόγο για πρωτοποριακή κίνηση που θέτει τις βάσεις για την απογείωση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα από κάθε γωνιά της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη, ο οποίος μίλησε για κίνηση ουσίας που πρέπει να αγκαλιαστεί από τους Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές, τονίζοντας την ανάγκη αυτή η προσπάθεια να αγκαλιαστεί και να βοηθηθεί από την επίσημη ελληνική Πολιτεία.

«Η Food Brokers είναι μια χρυσή ευκαιρία και για τους παραγωγούς και προμηθευτές της Κρήτης, που πλέον πολύ απλά μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε όλο τον πλανήτη», είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, τονίζοντας ότι στόχος όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης είναι να πλασάρουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα σε όλο τον πλανήτη.

Η ελληνική γαστρονομία ίσως είναι το απόλυτο ατού και για την τουριστική μας βιομηχανία, μιας και οι ίδιοι οι επισκέπτες μας αναζητούν τις ελληνικές γεύσεις και στον τόπο μας αλλά και στο εξωτερικό. Μάλιστα, παρεμβαίνοντας στην “Ώρα Αιχμής”, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης τόνισε ότι όσο πιο πολύ οι επισκέπτες μας βλέπουν τα ελληνικά προϊόντα στις δικές τους αγορές, τόσο πιο πολύ θα ενισχύεται και το brand name του ελληνικού τουρισμού, κάτι στο οποίο συμφώνησε απόλυτα και ο τουριστικός πράκτορας Μιχάλης Βαμιεδάκης, υπογραμμίζοντας ότι πρωτοβουλίες όπως της Food Brokers μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό πυλώνα προβολής αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών προς τη χώρα μας.

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύα Καϊλή, αναφερόμενη στη Food Brokers, υποστήριξε πως οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί οφείλουν να στηρίξουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες 

Πλούτος τα ελληνικά προϊόντα

Η προώθηση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό αποτελεί βασική προτεραιότητα και για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως τόνισε στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας θα λάβει όλα εκείνα τα “όπλα” εξωστρέφειας έτσι ώστε να μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς αγορές. Με αφορμή και τη διαδικτυακή πλατφόρμα Food Brokers, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τα ελληνικά προϊόντα να φιγουράρουν σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε και σε σχεδιασμούς από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έτσι ώστε ο γαστρονομικός πλούτος της χώρας να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που μπορεί να αποτυπωθεί ακόμα πιο ουσιαστικά και μέσα από τις εξαγωγές. Μάλιστα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφερόμενος στη Food Brokers, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες από τους ιδιώτες, που βοηθούν ουσιαστικά στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο, λέγοντας πως και ο ίδιος είναι λάτρης της τεχνολογίας, κάτι που ήδη φέρνει επανάσταση σε όλο τον κόσμο. Όπως είπε ο κ. Λιβανός, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζει απόλυτα αυτές τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, που φέρνουν πιο κοντά στις διεθνείς αγορές τους Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές.

Παράλληλα, ο κ. Λιβανός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα, κάνοντας ειδική μνεία στο κρητικό ελαιόλαδο, τα κτηνοτροφικά προϊόντα, τα ποτά και βεβαίως τα εξαιρετικά κηπευτικά της Κρήτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύα Καïλή, η οποία μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” χαρακτήρισε τη Food Brokers μια κίνηση ουσίας, τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί πρέπει να βοηθήσουν, να στηρίξουν και να προβάλουν ακόμα περισσότερο τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα. Μάλιστα, η κ. Καϊλή αναφέρθηκε και στην ήδη τεράστια αποδοχή που έχει η ελληνική γαστρονομία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι σημαντικό, τόνισε χαρακτηριστικά, «να βοηθήσουμε και οι Έλληνες ευρωβουλευτές σε αυτή την προσπάθεια», χαρακτηρίζοντας ουσιαστικές αυτές τις πρωτοβουλίες που δίνουν τη δυνατότητα στους παραγωγούς και τους προμηθευτές της χώρας μας να ταξιδέψουν τα ελληνικά προϊόντα στα πέρατα της υφηλίου.

Τι είναι η Food Brokers

Το πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα ελληνικών τροφίμων και ποτών είναι γεγονός για όλη την Ελλάδα και την παγκόσμια αγορά με ένα απλό “κλικ” στην οθόνη του υπολογιστή σας, του tablet ή του κινητού σας! “Τρόφιμα απ’ όλη την Ελλάδα για όλο τον κόσμο”, ένα σύνθημα που γίνεται πράξη με παγκόσμια αναφορά από την πρώτη ελληνική ηλεκτρονική διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας παραγωγοί και προμηθευτές προωθούν και πωλούν τα προϊόντα τους σε επαγγελματίες αγοραστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ηλεκτρονική-διαδικτυακή πλατφόρμα απευθύνεται σε δύο πυλώνες:

Α) Σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής- μεταποίησης- εμπορίας τροφίμων και ποτών, που θέλουν να προβάλουν και να πουλήσουν ατομικά ή συλλογικά τα προϊόντα τους.

Β) Σε όλους τους επαγγελματίες (HORECA - Super/Mini Markets) ελληνικών τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που αναζητούν πρόσβαση στην αγορά ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Η Food Brokers αναλαμβάνει με γρήγορο, απλό και άμεσο τρόπο να ενώσει διαδραστικά την επικοινωνία και τις συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο και αυτόματα, μεταξύ προμηθευτών και αγοραστών ελληνικών τροφίμων και ποτών, με τη λειτουργία non-stop όλο το 24ωρο της πιο σύγχρονης και αξιόπιστης ηλεκτρονικής πλατφόρμας-αγοράς, ανοίγοντας στην τεχνολογία αιχμής τα ελληνικά προϊόντα με απευθείας πρόσβαση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε χρόνο και χρήμα στη σύγχρονη παγκόσμια αγορά. Μέσα από ένα αμφίδρομο κανάλι επικοινωνίας για προμηθευτές και αγοραστές, με μόλις 9 βήματα στο πληκτρολόγιο κάθε σύγχρονης εφαρμογής οθόνης στο διαδίκτυο. Μία ελληνική πλατφόρμα στα πρότυπα... της μεγαλύτερης εφαρμογής ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο!

Στο link https://www.foodbrokers.com όλες οι χρήσιμες πληροφορίες με απλό και γρήγορο τρόπο για τον καθένα, για τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης ελληνικής ηλεκτρονικής-διαδικτυακής πλατφόρμας “Food Brokers”: Ο τρόπος λειτουργίας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Το προφίλ των αγοραστών. Τα πλεονεκτήματα για τους προμηθευτές. Τα πλεονεκτήματα για τους αγοραστές και βεβαίως η προβολή και προώθηση των προϊόντων με ένα κλικ από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και οι συνδρομές και τα ειδικά προνομιακά πακέτα οικονομικών προσφορών. Το σύνθημα της Food Brokers “Τρόφιμα απ’ όλη την Ελλάδα για όλο τον κόσμο” έγινε πράξη κι είναι στα χέρια σας με ένα... κλικ!

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας για τη Food Brokers, έκανε λόγο για μία πρωτοποριακή κίνηση, που θέτει τις βάσεις για την “απογείωση” των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News