Κρήτη: 47χρονη με θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα μετά το εμβολιασμό με AstraZeneca

Κρήτη
Κρήτη: 47χρονη με θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα μετά το εμβολιασμό με AstraZeneca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο γυναίκες στην Κρήτη νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μετά τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο

Μια ακόμη γυναίκα στην Κρήτη, που εμβολιάστηκε με AstraZeneca προ ημέρων, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, για το αν τελικά ευθύνεται ή όχι, το εμβόλιο για την κατάσταση της υγείας της.

Πρόκειται για δεύτερη περίπτωση γυναίκας που έχει νοσήσει σοβαρά μετά από εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Κρήτη,  καθώς όπως είχε γράψει νωρίτερα, το neakriti,g, μια 44χρονη νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με σύνδρομο θρομβοπενίας λίγες ημέρες, μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, στην εκπομπή LiveNews του MEGA μίλησε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιάδακης, αναφορικά με το περιστατικό θρόμβωσης σε 47χρονη που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

«Σήμερα  δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε στείλει όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται, οι οποίες δεν γίνονται σε όλα τα νοσοκομεία αλλά σε ένα μόνο στην Αθήνα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν την Πέμπτη όποτε θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν αυτή η συγκεκριμένη η επιπλοκή έχει σχέση με το εμβόλιο ή όχι».

Για την κατάσταση της υγείας της 47χρονης, ανέφερε πως η γυναίκα έχει «αφασία έκφρασης. Έχει κάνει ένα σοβαρό επεισόδιο θρόμβωσης στην αριστερή καρωτίδα. Ευτυχώς έγινε η θρομβόλυση επειγόντως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, πιστεύω όμως ότι θα αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση της υγείας της, η οποία παρουσιάζει ήδη ελαφρά βελτίωση. Το ζήτημα βρίσκεται υπό διερεύνηση».

Σε ερώτηση συγγενούς  της 47χρονης, για το αν θα υπήρχε καλύτερη εξέλιξη στην υγεία της αν το βράδυ που πήγε για πρώτη φορά στο ΠΑΓΝΗ είχε μείνει για νοσηλεία, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ ανέφερε τα εξής:

«Καταλαβαίνω την αγωνία του αδελφού της ασθενούς, όμως από την πρώτη μέρα που ήρθε η 47χρονη από τον Άγιο Νικόλαο, στο ΠΑΓΝΗ ασχολήθηκε εξειδικευμένο προσωπικό με το περιστατικό. Συγκεκριμένα, ένας έμπειρος νευρολόγος και μια εξειδικευμένη ακτινολόγος είδαν τις αξονικές τομογραφίες που είχαν γίνει στον Άγιο Νικόλαο και εξετάζοντας παράλληλα το ιστορικό ημικρανιών που είχε 47χρονη, αποφάνθηκαν πως δεν υπήρχε ανησυχία. Η κεφαλγία που παρουσίασε και η γενικότερη κατάσταση της υγείας της δεν ενέπνεε την παραμικρή ανησυχία».

Σε κάθε περίπτωση οι απαντήσεις για το αν συνδέεται το εμβόλιο ή όχι με την κατάσταση της υγείας της αναμένονται τα επόμενα 24ώρα.

Το χρονικό

Η γυναίκα – εμβολιάστηκε πριν από 15 ημέρες με την πρώτη δόση και εμφάνισε συμπτώματα θρομβοπενίας. Από την πρώτη μέρα είχε υψηλό πυρετό.

Στη συνέχεια, παρουσίασε παράλυση στην αριστερή της πλευρά λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με τις αξονικές τομογραφίες να δείχνουν θρόμβο στο κεφάλι.

Τι ανέφερε ο αδερφός  

Ο αδερφός της γυναίκας, σύμφωνα  και με το megatv.com, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την αντιμετώπιση του περιστατικού και ζητάει απαντήσεις.Όπως εξήγησε, μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της η 47χρονη ένιωσε έντονο πονοκέφαλο και δυσφορία στα άκρα.

Ο αδελφός της περιέγραψε το θρίλερ με τη διακομιδή της αδερφής του: στο νοσοκομείο στον Άγιο Νικόλαο που πήγε δεν επαρκούσαν οι υποδομές για να νοσηλευτεί εκεί η γυναίκα. Στη συνέχεια, η ίδια πήγε στο ΠΑΓΝΗ με έντονο πονοκέφαλο, αλλά της έδωσαν εξιτήριο.

 Στη συνέχεια, όμως, κατέληξε στο Βενιζέλειο για μαγνητική και με συμπτώματα εγκεφαλικού και μετά πίσω στο ΠΑΓΝΗ, αφού δεν υπήρχαν κλίνες στο Βενιζέλειο.

Καθησυχαστική η Ματίνα Παγώνη

 Καθησυχαστική ήταν στο LIVE NEWS η Ματίνα Παγώνη όσον αφορά στις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca.

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία ότι οι παρενέργειες σχετίζονται με το εν λόγω εμβόλιο.

 Όπως είπε, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα εμβόλιο, απλά και μόνο έχει 0,02% πιθανότητα για παρενέργειες. Η ίδια η νόσος Covid-19 σχετίζεται με θρομβώσεις σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 25%.

φωτογραφία INTIME

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News