Σύσκεψη στα Χανιά για το μέλλον της τουριστικής περιόδου – Ανήσυχοι οι φορείς

Κρήτη
Σύσκεψη στα Χανιά για το μέλλον της τουριστικής περιόδου – Ανήσυχοι οι φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοητευτικές οι κρατήσεις Μαΐου, Ιουνίου – Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ στα Χανιά

Η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης με έμφαση στον τομέα των τουριστικών καταλυμάτων -τα οποία κατά την περυσινή τουριστική σεζόν «δοκιμάστηκαν» σκληρά- μονοπώλησαν την συζήτηση που είχε το μεσημέρι στα Χανιά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και τον πρόεδρο της ένωσης τουριστικών καταλυμάτων. 

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Φραγκάκης τα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης και της χώρας γενικότερα, φέτος μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση τουριστών, ενώ στα σχέδια της κυβέρνησης -όπως είπε- να τύχουν ουσιαστικής στήριξης, μέσω του προγράμματος της ενεργειακής τους αναβάθμισης.

Διάχυτη είναι η ανησυχία των τουριστικών φορέων των Χανίων για την πορεία της τουριστικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε, έτσι όπως καταγράφηκε το μεσημέρι στην συνάντηση που έγινε στο Επιμελητήριο με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη. 

Όπως τονίστηκε το βασικό ζητούμενο είναι η προσέλκυση ολοένα και περισσότερων τουριστών για ασφαλείς όμως διακοπές, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο το εγχώριο προιόν θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό και στον τομέα των τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία πέρυσι «δοκιμάστηκαν» σκληρά. Ενδεικτικά μάλιστα ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης τουριστικών καταλυμάτων αναφερόμενος στις κρατήσεις, τόνισε πως φέτος έχει ήδη χαθεί ο Μάιος και ο Ιούνιος. 

Ο Δημήτρης Φραγκάκης από την πλευρά του υπογράμμισε με έμφαση πως τα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης και γενικότερα της χώρας, φέτος μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού, μιας και στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να τύχουν καλύτερης στήριξης. 

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε επίσης και το ζήτημα της αύξησης του ορίου των 100 ατόμων στα κέντρα δεξιώσεων, με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ να τονίζει πως οι ενστάσεις των επαγγελματιών του κλάδου μπορούν να επανεξεταστούν, όπως άλλωστε γίνεται από το αρμόδιο υπουργείο, εκφράζοντας  παράλληλα την αισιοδοξία του πως στο τέλος θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News