Κρήτη

Γάμοι - βαφτίσεις: «Λάθος το όριο των 100 ατόμων»

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να αναπροσαρμόσετε σημαντικά προς τα πάνω το όριο αυτό»

Την αντίθεση του στο όριο των 100 ατόμων για τις εκδηλώσεις γάμου ή  βάπτισης για την Κρήτη, εκφράζει με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη  Σταμπουλίδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

"Θεωρούμε λάθος την οριζόντια εφαρμογή του ορίου των 100 ατόμων και σας  καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να αναπροσαρμόσετε σημαντικά  προς τα πάνω το όριο αυτό", αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου:

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο όριο των 100 ατόμων για τις εκδηλώσεις γάμου ή

βάπτισης για την Κρήτη. Ο γάμος στην Κρήτη είναι ένα κοινωνικό γεγονός το οποίο

λόγο των στοιχείων παράδοσης και των εθίμων έχει πάντα μεγάλο αριθμό

καλεσμένων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απασχολούνται πολλά επαγγέλματα και πάρα πολλοί  εργαζόμενοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ένδυση, υπόδηση, κόσμημα, άνθη[1]στολισμοί, τροφοδοσία τροφίμων, φωτογράφοι, κομμωτήρια, κέντρα διασκέδασης, κτήματα εκδηλώσεων, ξενοδοχεία και άλλα πολλά.

Οι γάμοι που πραγματοποιούνται στην Κρήτη κάθε χρόνο, βοηθούν άμεσα στην  ενίσχυση των επιχειρήσεων, στην τοπική οικονομία και κατά συνέπεια στην Εθνική  οικονομία.

Το όριο των 100 ατόμων είναι πάρα πολύ μικρό για τα δεδομένα της Κρήτης και έχει  ως αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων γάμου και βάπτισης.

Ακόμη και  η καθυστερημένη αλλαγή του ορίου των ατόμων δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση  των εκδηλώσεων αυτών διότι απαιτείται χρονοβόρος προγραμματισμός και  συνεργασία πολλών παραγόντων μαζί.

Η Κρήτη διαθέτει μεγάλους και οργανωμένους χώρους 2.000 και 3.000 ατόμων όπου  με ασφάλεια και με τις απαραίτητες αποστάσεις, μπορούν να φιλοξενήσουν αυτές τις εκδηλώσεις. Επίσης υπάρχει σε σχέση με πέρυσι το πλεονέκτημα του  εμβολιασμού καθώς και η προσαρμογή του κόσμου στα μέτρα προφύλαξης.

Θεωρούμε λάθος την οριζόντια εφαρμογή του ορίου των 100 ατόμων και σας  καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να αναπροσαρμόσετε σημαντικά  προς τα πάνω το όριο αυτό.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για πειραματισμούς και δεν αντέχουμε ούτε εμείς αλλά  ούτε και η οικονομία της χώρας άλλη μία χαμένη χρονιά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια