Κρήτη

Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Ηράκλειο: Στη Βουλή η ανάγκη δημιουργίας του

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη

Έπειτα από σχετική πρωτοβουλία στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV

Προχωράει κατά πως φαίνεται, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία και ερώτηση στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV με τον Μάνο Δασκαλάκη, η ανάγκη δημιουργίας ενός MEGA εμβολιαστικού κέντρου στο Ηράκλειο, καθώς το θέμα έφτασε στη Βουλή.

Το σχετικό απόσπασμα:

Συγκεκριμένα, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Μέγα Εμβολιαστικού Κέντρου στο Ηράκλειο, στα πρότυπα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ανέδειξε με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

«Η διαδικασία των εμβολιασμών εξελίσσεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς στην Π.Ε. Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 11 Μαΐου φέρεται να έχουν εμβολιαστεί 93.987 άτομα, 63.763 με την πρώτη δόση και 30.811 με τη δεύτερη, σε σύνολο περίπου 315.000 κατοίκων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Με τους ρυθμούς αυτούς, δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σύμφωνα με όσα κατά καιρούς έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Εν’ όψει δε και της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε και των χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου που παραμένουν ακάλυπτοι, αποτελεί άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί και στο Ηράκλειο ένα Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, έτσι ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα το πρόγραμμα των εμβολιασμών.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, οι διθυραμβικές παρουσιάσεις των κυβερνητικών σχεδίων, προέβλεπαν την ταυτόχρονη λειτουργία περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων για την ταχύτερη δυνατή κάλυψη του πληθυσμού. Αντ’ αυτού, ο αλλοπρόσαλλος σχεδιασμός δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα, αναγκάζοντας τους πολίτες ακόμα και σε αλλαγή Νομού για να εμβολιαστούν. Για παράδειγμα, όπως έχει γίνει γνωστό με σειρά δημοσιευμάτων, κάτοικοι του Ηρακλείου αναγκάζονται να μετακινηθούν στα Κ.Υ. Χάρακα, Ανωγείων, Αγίας Βαρβάρας, Τζερμιάδου κ.α., διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εμβολιαστούν.

Δεδομένου και του ότι η Π.Ε. Ηρακλείου αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό, αλλά και το ότι πολλοί από τους κατοίκους της είναι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό (κλάδοι που ήδη επαναλειτουργούν) και πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, η λειτουργία Μέγα Εμβολιαστικού Κέντρου στο Ηράκλειο, κρίνεται απολύτως αναγκαία για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Την Ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια