Κρήτη

«Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών - Νοσηλευτριών» Τα μηνύματα από φορείς της Κρήτης

Τι αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους η ΠΕΔ Κρήτης και η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών» ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, σε μήνυμα του αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών συμπίπτει φέτος με την κορύφωση της παγκόσμιας μάχης για την καταπολέμηση της πανδημίας και αναδεικνύει την υπέρτατη συμβολή των υγειονομικών μέσα από πρωτόγνωρες, αντίξοες και επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή τους συνθήκες.

Τιμούμε τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία και εκφράζουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αντλούμε πολύτιμα συμπεράσματα από την άσκηση του λειτουργήματός τους και την ανταπόκριση στο καθήκον τους. Αποτελούν παράδειγμα αλτρουισμού, αλληλεγγύης, αυταπάρνησης και κοινωνικής ευσυνειδησίας.

Είναι η Φωτεινή πλευρά της υγειονομικής κρίσης και ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας δηλώνοντας ότι βρισκόμαστε δίπλα τους για να στηρίξουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.»

Ανακοίνωση από την  Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων 

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών (12η Μαΐου), σηματοδοτεί μια ημερομηνία σταθμό για όλους τους Νοσηλευτές κάθε χρόνο, καθώς έρχεται να τιμήσει όλους τους Νοσηλευτές, στο πρόσωπο της Βρετανίδας πρωτοπόρου Νοσηλεύτριας FlorenceNightingale, η οποία εξέλιξε και καθιέρωσε στις υγειονομικές υπηρεσίες και στη συνείδηση της κοινωνίας τη Νοσηλευτική ως επιστήμη υγείας και τους Νοσηλευτές ως επιστήμονες και προασπιστές της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών,τιμούμε  όλους τους Νοσηλευτές για το ήθος και την ανιδιοτέλεια τους, για τις νοσηλευτικές αξίες τις οποίες πρεσβεύουν, προάγουν και προασπίζονται καθημερινά μέσα στις Υπηρεσίες Υγείας.Ειδικά τις ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, οι νοσηλευτές αναδείχθηκαν σε σύγχρονους «ήρωες».

Η Πολιτεία,το Υπουργείο Υγείας, έπραξε, πράττει και θα συνεχίζει να πράττει τα δέοντα για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους.

Ως Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων  εκφράζουμε ένα Μεγάλο Ευχαριστώ μέσα από την Καρδιά μας.

Σωκράτης Βαρδάκης: «Οφείλουμε πολλά παραπάνω στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας από το χειροκρότημα και την ευγνωμοσύνη μας »

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

«Κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, η μέρα αυτή θυμίζει σε όλους μας την ανεκτίμητη προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού στη δημόσια Υγεία.

Οι συνθήκες της πανδημίας ανέδειξαν τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας, που παραμένει όρθιο, αν και λαβωμένο, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, που με αυταπάρνηση, επιδίδονται αδιάκοπα, μήνες τώρα, σε έναν άνισο αγώνα.

Για τον αλτρουισμό τους, τη φροντίδα για τους ασθενείς τους, τις υπερβάσεις που καλούνται καθημερινά να κάνουν, ζητούμε την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους. Οφείλουμε πολλά παραπάνω στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας από το χειροκρότημα και την ευγνωμοσύνη μας».

Δήλωση Α. Ξανθού για Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών ( 12 Μάη )

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, η ΝΕ, το Τμήμα και η ΕΠΕΚΕ Υγείας του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  οργάνωσαν  χθές 11/5 ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή νοσηλευτών από όλη τη χώρα και με θέμα «οι θέσεις και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για νοσηλευτές». Τιμούμε έμπρακτα τους/τις νοσηλευτές/τριες συνδιαμορφώνοντας μαζί τους ένα προοδευτικό σχέδιο ενίσχυσης και ανασυγκρότησης του ΕΣΥ. Παρουσιάζουμε ένα νέο δεσμευτικό κοινωνικό συμβόλαιο με τους υγειονομικούς και το λοιπό προσωπικό,  που αναβαθμίζει τις συνθήκες στελέχωσης, εργασίας και αμοιβής στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ταυτόχρονα εγγυάται την προτεραιότητα  στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας , στην  ΠΦΥ και  κοινοτική φροντίδα, στη Δημόσια Υγεία και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Με σεβασμό στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και των ασθενών.

Ξανθός Ανδρέας , βουλευτής και τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προχώρησε σε κινητοποίηση με αφορμή την ημέρα του νοσηλευτή/ νοσηλεύτριας

Φωτογραφία: rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια