Σχολεία: Προμήθεια διπλού self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς σήμερα και αύριο

Κρήτη
Σχολεία: Προμήθεια διπλού self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς σήμερα και αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσοχή: Άλλαξαν τα δεδομένα - Ανάρπαστα τα self tests στα φαρμακεία

Αλλάζουν τα δεδομένα αναφορικά με την προμήθεια των self tests στα σχολεία, με γονείς και εκπαιδευτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με τον αριθμό των self tests που θα αγοράσουν σήμερα και αύριο.

Και αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό, μέχρι και την Τετάρτη θα χορηγούνται όχι ένα αλλά δυο self tests από τα φαρμακεία, για διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό, σε κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό και εργαζόμενο σε εκπαιδευτικές μονάδες.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης, βάσει νέων οδηγιών  που ήρθαν στα φαρμακεία, η προμήθεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι διπλή σήμερα και αύριο Τετάρτη, ενώ δεν θα υπάρξει δυνατότητα για νέα προμήθεια από την Πέμπτη καθώς δεν θα επιτρέπεται πλέον χορήγηση από τα φαρμακεία μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη(13/05) και τη Δευτέρα (17/05) το πρωί, οι μαθητές θα πρέπει να κρατάνε μαζί τους τη σχολική κάρτα για covid - 19 , εκτυπωμένη από την πλατφόρμα ή χειρόγραφη σε περίπτωση έλλειψης εκτυπωτή.

Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα λάβουν το επόμενο self test από την ερχόμενη Πέμπτη.

Η ζήτηση στα φαρμακεία και χθες Δευτέρα, ημέρα προμήθειας self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Ηράκλειο ήταν αυξημένη, ωστόσο όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σκουντάκης σήμερα το πρωί, τα φαρμακεία προμηθεύτηκαν νέες παρτίδες και ως εκ τούτου η εκτίμηση είναι ότι  θα υπάρχει και πάλι επάρκεια απο σήμερα σε όλα τα φαρμακεία. 

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες δεν έλειψαν και οι απειλές σε βάρος των φαρμακοποιών, από γονείς που θέλησαν να προμηθευτούν αργοπορημένα τα self test, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβουν μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου για να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία αρχείου: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News