Κρήτη

Ο Στέλιος Πέτσας στην ΚΡΗΤΗ TV: Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Κρήτης

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στην Κατερίνα Σαλαπάτα

Ο νέος εκλογικός νόμος που θα εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην βουλή και o οποίος θα τεθεί σε ισχύ το προσεχές διάστημα, με τις αλλαγές που επιφέρει στον εκλογικό χάρτη, ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που έθεσαν οι αυτοδιοικητικοί της Κρήτης στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Ο ίδιος μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και στην Κατερίνα Σαλαπάτα χαρακτήρισε την απλή αναλογική του νόμου Σκουρλέτη, ως μια απλή αναλογική «αλά καρτ», αφού στο τέλος, όπως είπε, η κατανομή των εδρών οδηγούσε σε ακυβερνησία δήμους και περιφέρειες. 

Και μπορεί η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση να συνεπάγεται στο εξής και με την μεταβίβαση πόρων, ωστόσο, μεγάλο «αγκάθι» για το μέλλον των ΟΤΑ και τις υπηρεσίες τους που «αιμορραγούν» είναι οι προσλήψεις προσωπικού, που γίνονται με το σταγονόμετρο. 

Απαντώντας στα ερωτήματα της Κατερίνας Σαλαπάτα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εστίασε και στις αλλαγές που έρχονται στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, που αποτελεί συνταγματικό τους δικαίωμα. Όπως είπε ήταν ένας συμβιβασμός που επήλθε με δύο περιορισμούς, ούτως ώστε να «συμμορφωθεί» η χώρα μας με τα ισχύοντα στην Ευρώπη και στόχος της κυβέρνησης ήταν να διευκολύνει τους ομογενείς στο δικαίωμα του «εκλέγειν». 

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις και για το θέμα της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, με τον Στέλιο Πέτσα να μιλά για συγκεκριμένους κανόνες που θα πρέπει να διασφαλίζονται.

Ο Στέλιος Πέτσας βάζοντας τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, κατέστησε σαφές μέσω της ΚΡΗΤΗ TVότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, δίδοντας στην συνέχεια την σκυτάλη στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια