Κρήτη

Σ. Βαρδάκης: «Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει ο κοινωνικός χαρακτήρας των λαϊκών»

Συναντήθηκε με παραγωγούς και εμπόρους στη λαϊκή αγορά

«Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει ο κοινωνικός χαρακτήρας και ο θεσμός των λαϊκών αγορών, όραμα του Ελευθερίου Βενιζέλου», δήλωσε ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατά την επίσκεψή του με κλιμάκιο μελών του κόμματος, στην λαϊκή αγορά του Σαββάτου, στο Ηράκλειο και συνέχισε δηλώνοντας  ότι:

«Η διάλυση των λαϊκών αγορών, υπέρ των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, είναι κάτι που δεν θα  επιτρέψουμε να συμβεί. Ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί για την απόσυρση του αρχικού σχεδίου νόμου και την επανακατάθεσή του, με βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των Ομοσπονδιών λαϊκών αγορών, δέσμευση που δεν τήρησε.

Το νομοσχέδιο απειλεί την επιβίωση χιλιάδων παραγωγών, εμπόρων λαϊκών αγορών και των οικογενειών τους. Καλούμε μια ακόμα φορά τον κ. Γεωργιάδη να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, απέναντι στις Ομοσπονδίες».

Στην περιοδεία του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συμμετείχαν η Υπεύθυνη Εξορμήσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρυσάνθη Καμπουράκη, η Συντονίστρια και ο Αναπληρωτής Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ανατολικών συνοικιών Ζαχαρένια Γιανναράκη και Χάρης Κάββος, το μέλος της οργάνωσης Φεβρονία Τσάμη και το μέλος του συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής Μάνος Παπαντωνάκης.

Ο κ. Βαρδάκης συνομίλησε με παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές, για τα προβλήματα, που θα προκαλέσει το νομοσχέδιο, στην λειτουργία των λαϊκών αγορών αλλά και τις επιπτώσεις στην τσέπη των πολιτών. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του, θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να στέκεται στο πλευρό τους, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

«Θα δώσουμε τη μάχη και μέσα στη Βουλή, για να μην περάσει ένα νομοσχέδιο που προσβάλει όχι μόνο παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών αλλά και το σύνολο των καταναλωτών.», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια