Νέα νεοφασιστική τελετή Ιταλών αλεξιπτωτιστών

Κρήτη
Νέα νεοφασιστική τελετή Ιταλών αλεξιπτωτιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αποκαλύπτει ο νομικός Σαράντος Θεοδωρόπουλος

Ότι δεν τολμούν οι Γερμανοί το κάνουν οι Ιταλοί.

Πριν μερικές ημέρες σηκώσαμε το θέμα με τους Ευρωπαίους Αλεξιπτωτιστές που ήθελαν να τιμήσουν τους «ένδοξους Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές» (!) για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

*Γράφει ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, νομικός

Παρακολουθήσατε το τι ακολούθησε.

Πριν από λίγες ημέρες, επίσης για να διακωμωδήσω το φασιστικό μιλιταρισμό έδειξα και την Ιταλική «αεραπόβαση» στις 30/4/41 στην Κεφαλονιά, που παρά τη γελοιότητα της είναι η πρώτη μέρα φασιστικής σκλαβιάς του νησιού.

Δεν έχει βέβαια τα θύματα και τον πόνο που έχει η Μάχη της Κρήτης. Δεν έχει κανένα θύμα. Αλλά είναι μια πράξη εισβολής, το ότι δεν είχε θύματα είναι απολύτως δευτερεύον.

Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι η μέρα αυτή γιορτάζεται επίσημα από τον Ιταλικό στρατό ως ημέρα στρατιωτικής αρετής των Ιταλών Αλεξιπτωτιστών. Κάθε χρόνο (!) και μάλιστα στις 30/4/21 εορτάστηκε η επέτειος του μεγάλου αυτού εγχειρήματος! Ορίστε και επίσημο δελτίο τύπου του Ιταλικού στρατού.

Είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κατά τα άλλα και συνέταιροι στην ΕΕ.

Ψάχνοντας το λίγο παραπάνω είδα ότι οι Ιταλοί αλεξιπτωτιστές έχουν φτιάξει και κέντρο μελέτης της ιστορίας και γιορτάζουν το σκλάβωμα της Κεφαλονιάς φτιάχνοντας και ντοκιμαντέρ με τα πιο «ρομαντικά» στιγμιότυπα από τα φασιστικά Επίκαιρα του πρακτορείου LUCE

Και μαντέψτε…

Πουθενάδε λένε λέξη ότι με αυτή την επιχείρηση σκλαβώθηκε η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος.

Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί αυτό  το ξέπλυμα του φασισμού προσπαθούμε να αποφύγουμε καταγγέλλοντας τις προσπάθειες σωφρονισμού της μνήμης και τον ιστορικό αναθεωρητισμό. Χωρίς το δύσοσμο βάρος του φασισμού και της σκλαβιάς, η αεραπόβαση στην Κεφαλονιά τι είναι; Μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Ας το δούμε σας προειδοποίηση. Και επίσης εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Εδώ είναι επίσημη εκδήλωση των Ιταλικών ενόπλων δυνάμεων. Παράταξη, παρέλαση, κατάθεση στεφάνων, ανάγνωση πανηγυρικής ημερήσιας διαταγής, από το Διοικητή στο στρατόπεδο Vannucci του Λιβόρνο.

Πανηγυρίζεται η «στρατιωτική αρετή» ενάντια στην άοπλη και ανυπεράσπιστη Κεφαλονιά με τα παιδιά της εγκλωβισμένα στην ηπειρωτική Ελλάδα μετά την ατιμωτική συνθηκολόγηση Τσολάκογλου.

Τονίζουμε ότι το σύνταγμα «Folgore»  είναι η μονάδα του Ιταλού Προέδρου των «Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» που σχεδίαζαν νεοφασιστική εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Είναι μια μιλιταριστική εκδήλωση που ξεπλένει την απόβαση του 1941 από το δυσώδες φασιστικό της φορτίο και πανηγυρίζει την πρώτη μέρα της σκλαβιάς των νησιών μας.

Είναι προσβλητική επίσημη εκδήλωση του σκληρού πυρήνα της Ιταλικής Δημοκρατίας που σωφρονίζει τη μνήμη για να ξεχάσει την καταστροφή της φασιστικής σκλαβιάς.

Η ιταλική κατοχή της Κεφαλονιάς δεν ήταν ευτυχισμένη περίοδος.

Είχε επιπτώσεις: την απόσπαση των νησιών από τον εθνικό ιστό με την ίδρυση προτεκτοράτου, τον αφελληνισμό της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης, την πείνα και την καταστροφή της οικονομίας των νησιών, που έφερε η ιταλική λεηλασία και το ακάλυπτο χαρτονόμισμα , η μεσογειακή δραχμή.

Προσβάλλει την αρωγή και την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Κεφαλλονίτες στους αντιναζιστές της Μεραρχίας Aqui το Σεπτέμβρη του 1943 και τον σεβασμό που επιδαψιλεύεται στα θύματα  της φρικιαστικής σφαγής των Ιταλών αιχμαλώτων από τους Γερμανούς αλπινιστές.

Είναι νεοφασιστική τελετή που προσβάλλει την Εθνική Αντίσταση αλλά και συνολικά τη μνήμη όλων των νεκρών Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων ηρώων και μαρτύρων, όλους τους αγώνες της Ελλάδας.

Είναι κατάπτυστη προσβολή για τα Ολοκαυτώματα στα Αργίνια και τα Μουζακάτα.

Κάποτε η Κυβέρνηση μας πρέπει  να κάνει τη δουλειά της και να ζητήσει με τον πιο επίσημο τρόπο  εξηγήσεις κατεπειγόντως από τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθεί με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο επίσημα στην Ιταλική Δημοκρατία απαιτώντας τη διακοπή αυτού του κατάπτυστου εορτασμού εδώ και τώρα.

Βγάζουν ακόμη και ντοκιμαντέρ με Ιταλούς αξιωματικούς για την Κεφαλονιά.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News