Νίκος Παπαδάκης: Σημαντική διάκριση και διεθνής αναγνώριση για τον Κρητικό καθηγητή

Κρήτη
Νίκος Παπαδάκης: Σημαντική διάκριση και διεθνής αναγνώριση για τον Κρητικό καθηγητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναγνώριση του επιστημονικού και ερευνητικού του έργου του Κρητικού καθηγητή από το Πανεπιστήμιο της Κίνας

Μια ακόμα σημαντική διεθνή διάκριση είχε πρόσφατα ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Παπαδάκης, διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ) και αν. διευθυντής του Κέντρου Ερευνών και Μελετών για τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΚΕΜΕ-Π.Κ.).

Ο Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό ακαδημαϊκό κεφάλαιο στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και συγκεκριμένα στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, απέκτησε πλέον, εξαιτίας της ακαδημαϊκής και ερευνητικής του πορείας, έναν σημαντικό τίτλο στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κίνας. Με αυτήν τη διάκριση καταδεικνύεται πως το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης διαθέτει εξωστρέφεια και διεθνή αναγνωρισιμότητα, ενώ είναι πλέον πασιφανές πως μέσα από αυτήν τη διάκριση νικητής βγαίνει και το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο διόλου τυχαία βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των πανεπιστημίων σε διεθνή κλίμακα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παπαδάκης έλαβε πρόσφατα τον τίτλο του Distinguished Visiting Professor στο Zhengzhou University (ZZU) της Κίνας και ειδικότερα στην Academy of Globalization and Education Policy (AGEP) του ZZU. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Zhengzhou University (http://english.zzu.edu.cn/) είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Κίνας, έχει ενταχθεί στο εμβληματικό Πρόγραμμα "National World First-class Universities" της Κίνας και έχει φοιτητές από 116 ξένες χώρες και περιφέρειες της Κίνας.

Ο καθηγητής Νίκος Παπαδάκης διατηρεί στενή συνεργασία με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, στο οποίο έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής το 2019, έχει κληθεί και έχει δώσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια. Επιπρόσθετα έχει διδάξει ή έχει δώσει διαλέξεις και σε μια σειρά άλλων κινεζικών πανεπιστήμιων, όπως τα Beijing Normal University (BNU), Henan Normal University (HNU), Schoolof Law and Public Administration του NCWU (North China University of Water Resources), Qufu University και Soochow University.

Έχει επίσης διδάξει ή έχει δώσει διαλέξεις σε σημαντικά ευρωπαϊκά και ασιατικά πανεπιστήμια και σχολές Διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των UCL-IoE (Αγγλία), Facultiet Universitas Katholiques de Mons (FUCAM - Βέλγιο), European University of Krakow (ΤΕU - Πολωνία), University of Stirling (Σκωτία), University of Aarhus (Δανία), Academy of Public Administration of the Republic of Kazakhstan (Καζακστάν), Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ), όπως και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης/ΕΚΔΔΑ (του οποίου είναι μέλος του Επιστημονικού-Εκπαιδευτικού Συμβουλίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εργαστεί σε σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς και υπερεθνικά όργανα, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (στην οποία, μεταξύ άλλων, διετέλεσε special adviser την περίοδο 2011-2013), το ETF (2015-2018), αλλά και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNDP/2008-2011), έχει συνεργαστεί με τον ΟΟΣΑ (2004), ενώ είναι (μεταξύ άλλων) μέλος του UN SDSN Global, του Higher Education Policy Network (HepNet), και του Standing Group "Political Culture" του European Consortium for Political Research (ECPR) και συνεργάζεται ερευνητικά με το Research Centre "LLAKES" του UCL-IoE στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει συμμετάσχει είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος είτε ως κύριος ερευνητής σε 45 ερευνητικά έργα στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ έχει δημοσιεύσει δέκα επιστημονικά βιβλία σε Ελληνικά και Αγγλικά, έχει επιμεληθεί δέκα επιστημονικά βιβλία σε Ελληνικά και Αγγλικά και έχει 164 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Κινέζικα, σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Αναγνώριση του επιστημονικού και ερευνητικού του έργου

Η νέα αυτή, ιδιαίτερα τιμητική, διάκριση και μάλιστα από το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κίνας επιβεβαιώνει τη διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού και ερευνητικού έργου του Νίκου Παπαδάκη. Και συγχρόνως επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την εξωστρέφεια και τη διεθνή αναγνώριση που απολαμβάνουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και οι καθηγητές του, αλλά και την εξαιρετική επιστημονική δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το έχει καθιερώσει ως το κορυφαίο ερευνητικό Πανεπιστήμιο της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια διάκριση όπως εκείνη του Νίκου Παπαδάκη διαμορφώνει τις απαραίτητες συνθήκες ώστε η εξωστρέφεια από το Πανεπιστήμιο Κρήτης να μεταφερθεί όχι μόνο στις θετικές και ιατρικές επιστήμες, αλλά και στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News