Απεργία στις 6 Μαΐου και συγκεντρώσεις στην Κρήτη

Κρήτη
Απεργία στις 6 Μαΐου και συγκεντρώσεις στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου" αναφέρουν στις ανακοινώσεις

Σωματεία και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 6 Μάη και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 10 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου και στις 10.30π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση οι οικοδόμοι του Ηρακλέιου:

"Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου,

ΟΧΙ στην απλήρωτη εργασία,

ΟΧΙ στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Η επίθεση που δεχόμαστε δεν αντιμετωπίζεται με «φρου φρου και αρώματα». Είναι ολομέτωπη και στοχεύει να κάνει χειρότερους συνολικά τους όρους ζωής, δουλειάς, αμοιβής και ασφάλισης.

Η πανδημία αξιοποιείται για να υλοποιηθούν όσα απαιτεί το κεφάλαιο. Εμείς να δουλεύουμε απλήρωτοι περισσότερες ώρες υπερωρίας και οι μεγαλοεργολάβοι να γεμίζουν τις τσέπες τους". Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Συμμετέχει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων:

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων συμμετέχει και καλεί στην Απεργία στις 6 Μαη μαζί με 11 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού.

Πανελλαδικά πάνω από 350 συνδικαλιστικές οργανώσεις - ετοιμάζονται να τιμήσουν τη φετινή Πρωτομαγιά με απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Θα είναι η πρώτη μαζική απεργιακή απάντηση στις «ανατροπές του αιώνα» που δρομολογεί η κυβέρνηση στα Εργασιακά, με το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του 8ωρου και την καθιέρωση του 10ωρου, χωρίς μάλιστα πληρωμή για τις δύο επιπλέον ώρες. Το “προοδευτικό” αυτό μέτρο καταργεί ουσιαστικά το 8ωρο μετά από 101 χρόνια, που θεσμοθετήθηκε στη χώρα μας και 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο! Απελευθερώνει τις υπερωρίες, απλήρωτες κι αυτές χωρίς καμία προσαύξηση, ξηλώνει ακόμα περισσότερο την αργία της Κυριακής. Δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αποφασίζει τι ώρα θα πιάνει δουλειά ο εργαζόμενος, αν το ωράριό του θα είναι σπαστό ή ενιαίο, την αντικατάσταση των υπερωριών από ρεπό ή μειωμένο ωράριο όποτε ο εργοδότης το αποφασίζει. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ενίσχυση της τηλεργασίας που ουσιαστικά βάζει τον εργαζόμενο σε κατάσταση αναμονής 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και παράλληλα, αποθεώνει τις ατομικές συμβάσεις.

Ταυτόχρονα, μαζί με το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ανατροπές στα εργασιακά, ολοκληρώνει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να επιβάλει “σιγή νεκροταφείου” στους εργασιακούς χώρους! Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων συνδικαλίζονται, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με δυνατότητα ουσιαστικά παρέμβασης της εργοδοσίας, χτυπά τη συλλογική συζήτηση, οργάνωση και δράση των εργαζομένων, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, καθώς θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη η περιφρούρηση των απεργιών, η ενημέρωση των εργαζομένων από τα σωματεία τους. Επίσης, διευκολύνει την απόλυση συνδικαλιστών και όσων συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και προσπαθεί να βάλει νέα εμπόδια στην απεργία. Τέλος, προβλέπει αποζημίωση στον εργοδότη από τα σωματεία σε περίπτωση που το διεκδικήσει, εάν μια απεργία κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Να σημειωθεί ότι με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το 90% των απεργιών κρίνονται ως τέτοιες!

Η αθλιότητα που ζούμε δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι επιλογή της μεγαλοεργοδοσίας, του κράτους της και των κυβερνήσεών του. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με ικανοποιημένες όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας! Αυτό όμως που μπαίνει εμπόδιο είναι η ακόρεστη δίψα των μεγάλων αφεντικών για ολοένα και περισσότερα κέρδη!

ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

Η ηγετική ομάδα της απομονωμένης ΓΣΕΕ,  αρνήθηκε την πρόταση Συνδικάτων και συνδικαλιστών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για κοινή μέρα εορτασμού την 6η Μάη και ευθυγραμμίστηκε με τη θέση του υπουργείου για μέρα «εορτασμού» την Τρίτη του Πάσχα, «κολλητά» δηλαδή με τις αργίες των ημερών.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής! Πάμε κόντρα στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης, του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Κόντρα στα σχέδια όλων αυτών που θέλουν να εκφυλλίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που φέτος έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα!

Ο μόνος δρόμος ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν κατακτήσεις, είναι η οργάνωση του αγώνα.

Προϋπόθεση για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση όλων των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία μας, είναι η πάλη και ο αγώνας με ταξικό προσανατολισμό, που στην προμετωπίδα του θα έχει τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες! Αυτό είναι που φοβούνται γι’ αυτό παίρνουν τέτοια μέτρα!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ενάντια σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Όλοι στην μάχη όλοι στον αγώνα.Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 του Μάη, στις 10.30π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: «Όχι» στο αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ - Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Την ανάγκη συστράτευσης των δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτάσσουν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Ηράκλειο και καλούν τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά, στις 10 το πρωί, μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία και εξελίσσει ένα σχέδιο άλωσης καθετί δημοσίου, όπως η Παιδεία και η Υγεία, αλλά και κατάλυσης θεμελιωμένων δικαιωμάτων. Το συγκεκριμένο αντεργατικό νομοσχέδιο καταργεί δικαιώματα δεκαετιών, που κατακτήθηκαν με αγώνες από τους εργαζόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο, ενόψει της αυριανής κινητοποίησης, ο υπεύθυνος Εργατικού και Συνδικαλιστικού της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μάνος Τσαγκαράκης εξήγησε συνοπτικά τις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο: «Καταργεί το 8ωρο εργασίας, πολλαπλασιάζει τις υπερωρίες και μέσα από μία σειρά ρυθμίσεων στέλνει περισσότερο κόσμο στην ανεργία. Καταργεί επίσης την αργία της Κυριακής. Το νομοσχέδιο οδηγεί σε διάλυση του ΣΕΠΕ, με την παραπομπή όλων των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ. Καταλύει ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία, αφού καταργούνται οι συνελεύσεις των σωματείων και δίδεται η δυνατότητα στους εργοδότες να ελέγχουν την προκήρυξη απεργιών μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Επιπλέον αφαιρεί τη δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης σε όποιο σωματείο δεν αποδεχτεί το φακέλωμα των μελών του».

Την σφοδρή αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο εξέφρασαν οι τρεις βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

«Με το κοινοβούλιο να υπολειτουργεί και την κοινωνία να δοκιμάζεται εδώ και 14 μήνες, εξαιτίας της πανδημίας και της κρίσης που τη συνοδεύει, η κυβέρνηση θεώρησε κατάλληλη στιγμή να αναδείξει τώρα ένα βαθιά αντεργατικό νομοσχέδιο. Για εμάς η μάχη για τα εργασιακά είναι πράγματι η μητέρα των μαχών, διότι είναι αδιανόητο την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται στο κανναβάτσο, η κυβέρνηση να προκρίνει ένα νομοσχέδιο που υποβαθμίζει την εργασία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους απέναντι στους μεγάλους εργοδότες», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και αν. τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του κόμματος, Χάρης Μαμουλάκης.

«Ό,τι δεν τόλμησε καμιά δεξιά κυβέρνηση στο παρελθόν, το τολμά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προωθώντας ένα αντεργατικό νομοσχέδιο, με ωράριο λάστιχο και διευκόλυνση των απολύσεων, το οποίο ουσιαστικά καταργεί κάθε έννοια δικαίου. Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε συλλογικά για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο, που μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω από την καθιέρωση του 8ωρου στην Ελλάδα και 130 χρόνια από την εργατική εξέγερση του Σικάγο. Αύριο, στις 10 το πρωί, στο άγαλμα Βενιζέλου, κάνουμε ένα βήμα μπροστά, για να δώσουμε το δικό μας στίγμα και να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά της», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

«Στόχος της Αριστεράς και την ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης είναι να ανοίξει τον δρόμο για την Ελλάδα της νέας εποχής, στην οποία θα δικαιωθούν όσοι έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από την κρίση που βιώνουμε. Με οδηγό τις αξίες που αναδείχθηκαν και μέσα από τους αγώνες των τελευταίων ετών, θα ανοίξουμε αυτούς τους δρόμους, μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού, μαζί με όλους όσους φτωχοποιήθηκαν, βίωσαν πιο έντονα την κρίση και έχουν πραγματικά ανάγκη την Αριστερά. Σε αυτό τον αγώνα θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να αποκρούσουμε τη φιλελεύθερη λαίλαπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για την επιτυχία της αυριανής κινητοποίησης. Πιστεύουμε ότι και από το Ηράκλειο θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο», σημείωσε ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης.

Σύλλογος Νοσηλευτων ΕΣΎ νομου Λασιθίου (μέλος της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ)

Πρωτομαγιά 2021: Ο Ήρωες συνεχίζουν τον αγώνα τους… και η Πολιτεία τον εμπαιγμό τους…

Καθώς οι ημέρες της επιστροφής στην «κανονικότητα» πλησιάζουν, οι ημέρες παραμονής των Νοσηλευτών στις επάλξεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όπως πάντα. Νοσηλευτική σημαίνει καθημερινός αγώνας, δε γνωρίζει αργίες. Στις ανάγκες των ασθενών δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, υπάρχει μόνο ανιδιοτέλεια, καθήκον και επαγγελματισμός, ώστε να επιστρέψουν όλοι στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι Νοσηλευτές αυτό γνωρίζουν και πράττουν διαχρονικά, με ευσυνειδησία και αυτοθυσία.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και διαρκούς συνδικαλιστικού αγώνα. Το γεγονός ότι όλοι οι Νοσηλευτές είμαστε αφοσιωμένοι στην υγειονομική κρίση, δεν αναιρεί ότι δεν διεκδικούμε τα διαχρονικά αιτήματά μας, για τα οποία η πολιτική ηγεσία έχει δεσμευτεί δημόσια. Όσο η πολιτική ηγεσία κωφεύει και εθελοτυφλεί, πάντα οι Νοσηλευτές θα βρίσκονται μπροστά στους «επισκέπτες εγκαινίων», να τους κοιτούν κατάματα, υπενθυμίζοντας την πολιτική τους ανεπάρκεια και αναξιοπιστία.

Τα ταχυδακτυλουργικά πολιτικά τερτίπια, οι ατομικές κομματικές «εξυπηρετήσεις», δε χωρούν μεταξύ των Νοσηλευτών, δεν θα βρουν ποτέ χώρο στον υγιή συνδικαλιστικό  αγώνα της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ..

Με τους αγώνες μας  διεκδικούμε:

α) Ένταξη στο ασφαλιστικό καθεστώς των Β.Α.Ε.

β) Σύσταση κλάδου Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ.

γ) Άμεση μονιμοποίηση του επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, των συμβασιούχων Ο.Α.Ε.Δ., των συμβασιούχων στις ΤΟΜΥ.

δ) Μόνιμες προσλήψεις Νοσηλευτών.

ε)   Μονιμοποίηση των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών.

στ)    Ειδικό μισθολόγιο.

ζ)    Ενισχυμένη χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες υγείας.

η)  Εξασφάλιση επάρκειας υγειονομικού υλικού και μέτρων ατομικής προστασίας.

θ)   Εξασφάλιση ασφάλειας του εργασιακού περιβάλλοντος.

Καλούμε τους νοσηλευτές του νομού Λασιθίου να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 6/5/21 στις 10 το πρωί σε Άγιο Νικόλαο, Σητεία και Ιεράπετρα.

ΕΛΜΕ Χανίων: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων!

Όλοι/ες  την Πέμπτη 6 Μάη, στις 10:30πμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς!

«Την 1η Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στις ΗΠΑ πραγματοποιούν πανεργατική απεργία με κεντρικό αίτημα την οκτάωρη εργασία. Στην πόλη του Σικάγο πραγματοποιείται η πιο μαζική απεργιακή κινητοποίηση με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργατών. Δυο μέρες μετά οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με τους μπράβους της εργοδοσίας θα χτυπήσουν βάναυσα τους εργάτες έξω από εργοστάσιο του Σικάγο. Η εργατική τάξη στις ΗΠΑ θα πληρώσει βαρύ φόρο αίματος επειδή διεκδίκησε το οκτάωρο. Ταυτόχρονα η ημέρα εκείνη θα γίνει ορόσημο αγώνα σε διεθνές επίπεδο. Θα καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της κάτω από μια σημαία και για έναν άμεσο στόχο, τη θέσπιση της κανονικής οκτάωρης εργάσιμης ημέρας. Με την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936, αλλά και τη θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή από τις δυνάμεις του ναζισμού την Πρωτομαγιά του 1944, η εργατική τάξη και ο λαός μας θα γράψουν με τα δικά τους κόκκινα γράμματα τις λαμπρές σελίδες των αγώνων για την εθνική απελευθέρωση και την κοινωνική χειραφέτηση.

Σήμερα, 135 χρόνια μετά, φυσάει ο βρώμικος αέρας της αντίδρασης. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού επελαύνουν ενάντια στους εργαζόμενους με μοναδικό τους στόχο να κατεδαφίσουν όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Το οκτάωρο, η σταθερή και μόνιμη εργασία, η κοινωνική ασφάλιση, η Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια, τα δημοκρατικά δικαιώματα μπαίνουν στο στόχαστρο. Η ανεργία διογκώνεται, η καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων εντείνεται. Η συνεχιζόμενη πανδημία αξιοποιείται από τις κυβερνήσεις ως καταλύτης για να επιταχυνθούν αντιδραστικές ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων. Η νέα παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη οξύνει τους ανταγωνισμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το μοίρασμα των «αγορών» και των ενεργειακών δρόμων προκαλώντας επικίνδυνες εντάσεις σε βάρος των λαών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στον ένα χρόνο της πανδημίας, εκμεταλλευόμενη το πολύμηνο lockdown που η ίδια επέβαλε, ψήφισε σωρεία αντιδραστικών και αντιλαϊκών μέτρων χτυπώντας εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα. Η ανεργία εκτοξεύεται σε πρωτοφανή επίπεδα, μεγαλύτερα και από αυτά της μνημονιακής κρίσης, η τηλεργασία γενικεύεται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται. Οι συντάξεις τσακίζονται ακόμα περισσότερο. Την ίδια ώρα και ενώ η πανδημία σαρώνει τη χώρα, η κυβέρνηση με την πολιτική της εγκαταλείπει τη Δημόσια Υγεία. Αντί για να ενισχύσει το ΕΣΥ με γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία και εξοπλισμό, προσφέρει πακτωλούς εκατομμυρίων στους κλινικάρχες, σε διαφημιστικές εταιρίες για να προωθήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα. Χαρίζει εκατομμύρια σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να «σωθούν» τα συμφέροντά τους την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τη φτώχεια και τα χρέη που γιγαντώνονται. Πληρώνει αδρά για την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους της βίας και της καταστολής καθώς και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Η Δημόσια Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες βιώνει το μεγαλύτερο – χρονικά – lockdown παγκοσμίως. Τα ΑΕΙ παραμένουν σφραγισμένα πάνω από έναν ολόκληρο χρόνο. Τα παιδιά των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ βρέθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον μόλις για τρεις μήνες τον τελευταίο χρόνο με ανυπολόγιστες συνέπειες στη μόρφωσή τους αλλά και στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμο της εγκατάλειψης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των μηδενικών μέτρων για τη λειτουργία των σχολείων. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αξιοποίησε ως «χρυσή ευκαιρία» το διάστημα αυτό για να επιβάλει απανωτά αυταρχικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα από τον διαβόητο νόμο 4692/2020 που περιλαμβάνει την Τράπεζα Θεμάτων, την αξιολόγηση κλπ ως τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες και το νόμο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Καθιέρωσε και παγίωσε την τηλεκπαίδευση, επιβεβαιώνοντας τη θέση πως ήρθε για να μείνει ως βαρίδι στο σώμα της Δημόσια Εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει τώρα απότομα την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο των «Βρούτση – Χατζηδάκη» που από καιρό προετοίμαζε έρχεται για να σαρώσει την πιο θεμελιακή κατάκτηση των εργαζομένων, την οκτάωρη εργασία. Η ΝΔ υπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας, των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου επιχειρεί να γυρίσει το ρολόι της Ιστορίας προς τα πίσω πάνω από έναν ολόκληρο αιώνα. Θέλει να βάλει οριστική ταφόπλακα στο οκτάωρο επιβάλλοντας εξοντωτικούς ρυθμούς υπερεντατικοποίησης της εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων. Αυξάνει οριζόντια τα όρια των υπερωριών στις 150 ώρες, νομιμοποιώντας έτσι την απλήρωτη υπερεργασία προς όφελος της εργοδοσίας και των επιχειρήσεων. Και ενώ συντρέχουν όλοι οι υλικοί όροι ακόμα και για τη μείωση του χρόνου εργασίας, η κυβέρνηση καταδικάζει το σύνολο των εργαζομένων να εργάζονται από νύχτα ως νύχτα για τον κατώτατο μισθό  των 500€, δίχως δικαιώματα, χωρίς ανάπαυλα.

Στο ίδιο νομοθετικό τερατούργημα η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει χέρι στα συνδικάτα, στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων, στη Γενική Συνέλευση και την απεργία. Μετά τα αντιδημοκρατικά χτυπήματα στην απεργία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και οξύνει την επίθεση στα συνδικάτα και στα δημοκρατικά δικαιώματα, θεσπίζοντας το φακέλωμα των συνδικάτων και όσων συνδικαλίζονται, επιβάλλοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κατά τα πρότυπα των πρόσφατων εκλογών – παρωδία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Παράλληλα, ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, διώκεται το δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν και να υπερασπίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση. Νομιμοποιείται η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο, να παραδώσει τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους στις αρπακτικές διαθέσεις των εργοδοτών.

Το νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης έρχεται ως αντάλλαγμα προς στους Ευρωπαίους για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση μέσα από το διαβόητο «Ταμείο Ανάκαμψης». Με λίγα λόγια η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει ένα ακόμα Μνημόνιο στις πλάτες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ικανοποιώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Τα κυβερνητικά σχέδια πρέπει να συναντήσουν την μαζική και ανυποχώρητη πανεργατική αντίσταση! Σ’ αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτη και προδοτική η στάση της ανυπόληπτης ηγεσίας της ΓΣΕΕ που τάχα αποφάσισε να κηρύξει απεργία στις 4 Μάη, την ημέρα δηλαδή που η κυβέρνηση μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς.

Μόνο ο ανυποχώρητος και παρατεταμένος μαζικός – πανεργατικός αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

ü  Τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα περάσουν!

ü  Υπερασπίζουμε τα συνδικάτα, τους αγώνες, την απεργία και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!

ü  Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο και τις κατακτήσεις μας!

ü  Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία!

ü  Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις!

ü  Έξω από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News