Καιρός : «Ψήθηκε» η Κρήτη - 13 βαθμοί πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία την Κυριακή

Κρήτη
Καιρός : «Ψήθηκε» η Κρήτη - 13 βαθμοί πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία την Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο ακραίες ήταν τελικά οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα;

Μια Κυριακή του Πάσχα που σίγουρα θα έχουν να την θυμούνται οι Κρητικοί από άποψη ζέστης και υψηλών θερμοκρασιών, ήταν η φετινή, όπως άλλωστε είχε γράψει και χθες σχετικά το neakriti.gr .

Όχι όμως μόνο στην Κρήτη αλλά σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου ενώ από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το νησί μας , με την θερμοκρασία, για παράδειγμα, στην Πλώρα Ηρακλείου να αγγίζει τους 38,1 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που ήταν η υψηλότερη πανελλαδικά.

Ενδεικτικός του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες, είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Κυριακή του Πάσχα σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019 με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo./gr.

Παρατηρούμε, ότι η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και στα Χανιά 12,2.

Διαφορά 15°C σε απόσταση 5 km στο Ηράκλειο την Κυριακή του Πάσχα

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι χθες καταγράφτηκε πολύ μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ παραθαλάσσιων περιοχών της πόλης του Ηρακλείου και της περιοχής της Κνωσού

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τις καταγραφές της θερμοκρασίας την ίδια στιγμή την Κυριακή του Πάσχα στις 11:30, και η διαφορά μεταξύ του μετεωρολογικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην Κνωσό φτάνει τους 15°C, με τον πρώτο σταθμό να επηρεάζεται άμεσα από τη θάλασσα.

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα  σε διάφορες περιοχές της Κρήτης

Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 29 βαθμοί Κελσίου.

Αραιά σύννεφα και ζέστη. Το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αραιή συννεφιά το πρωί, καθαρός ο ουρανός το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Αραιή συννεφιά το πρωί, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Αραιά σύννεφα στον Χανιώτικο ουρανό το πρωί, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου.

Αρχικά αραιή συννεφιά, μετά το μεσημέρι ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αραιά σύννεφα στον ουρανό, τα οποία θα διαλυθούν τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο αναμένεται να «αγγίξει» τους 38 βαθμούς Κελσίου.

 Η πρόγνωση για Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News