Εστίαση: Τέλος στην πολύμηνη αναμονή – Πως θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα

Κρήτη
Εστίαση: Τέλος στην πολύμηνη αναμονή – Πως θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 6 μήνες απραξίας τα καταστήματα εστίασης πρόκειται να «ανεβάσουν ρολά»

Μετά από 6 μήνες απραξίας τα καταστήματα εστίασης πρόκειται να «ανεβάσουν ρολά» τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι με το μέτρο στο ένα χέρι για να ορίσουν τις αποστάσεις και τα self test στο άλλο, ευελπιστούν σε μια επανεκκίνηση της αγοράς.

Την ίδια στιγμή, το νέο ωράριο λειτουργίας και η απαγόρευση της μουσικής φαίνεται να προβληματίζουν, χωρίς ωστόσο να αποτελούν αποθαρρυντικό παράγοντα για το πολυπόθητο άνοιγμα.

Αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες και υποχρεωτικά self test. Αυτά είναι τα όπλα που έχουν στη φαρέτρα τους οι καταστηματάρχες.

Εστιατόρια και καφέ θα ανοίξουν αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, όπου οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι, όπως ορίζει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε.

Με νέα δεδομένα θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης, με τους καταστηματάρχες να κάνουν λόγο για βεβιασμένες κινήσεις αφού δεν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο σύντομο άνοιγμα.

Την ίδια στιγμή, το ωράριο λειτουργίας έως τις 22:45 και η απαγόρευση μουσικής προβληματίζουν χωρίς ωστόσο να δημιουργούν αμφιβολίες για την «έξοδο» των πελατών τη Δευτέρα του Πάσχα.  

Με φόντο το άνοιγμα της Δευτέρας και η Δημοτική Αστυνομία έχει λάβει μέτρα αναφορικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Πρωτιά» σημείωσαν οι Ηρακλειώτες τον μήνα Μάρτιο, με τα πρόστιμα να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και να σημειώνονται ως επί το πλείστον στις υπαίθριες λαϊκές αγορές.

Η 15η Μαϊου, με φόντο το άνοιγμα του τουρισμού, φαίνεται ότι θα αποτελέσει ορόσημο για αλλαγές και στην εστίαση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News